Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

LG:s senaste trådlösa hörlurar erbjuder ”viskningsläge” och bakteriedödande fodral

Postat:
13:43 - 2021-07-26
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
LG har introducerat tre nya trådlösa hörlurar i Tone Free FP-serien, vilka har mycket gemensamt. En specialfunktion är ett ”viskningsläge” för de tillfällen användaren inte vill att omgivningen lätt ska uppfatta samtalet.
Högra hörluren hålls då i närheten av munnen och agerar dedikerad mikrofon, något som också ska förbättra ljudkvaliteten för motparten. Tone Free FP erbjuder aktiv brusreducering och har tre mikrofoner per hörlur.

De kan hantera en viss mängd av stänk och väta tack vare IPX4-klassning. Hörlurarna är 4,4mm kortare än föregångarna. Enligt LG har de förbättrat högtalarelementen och membranen för att kunna erbjuda en tydligare bas, även vid högre ljudnivåer.

Nya Tone Free FP har spatial-ljud från Meridian Audio vilket i kombination med ”3D Sound Stage” levererar surroundljud. En nisch för två av modellerna, FP8 och FP9, är att fodralet dödar bakterier på hörlurarna genom UV-C.

Enligt LG kan strålningen minska bakterierna med 99,9 procent. Tanken är att minimera risken för öroninfektioner. LG skriver även att FP8 och FP9 erbjuder en allergivänlig gel av medicinsk kvalitet för att undvika hudirritation.

De modellerna har dessutom bättre batteritid än FP5: upp till 10 timmar på en laddning och totalt 24 timmar ifall hörlurarna emellanåt sätts tillbaka i fodralet. Endast FP8-upplagan stödjer trådlös laddning av fodralet via Qi.

LG skriver att hörlurarna släpps redan i juli i ”nyckelmarknader”, men berättar inte vilka i sitt pressmeddelande eller vad priset ligger på.

Mest kommenterat

 1. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Hur ofta har du videosamtal via telefonen?
 5. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 6. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta har du videosamtal via telefonen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om