LG:s utvecklarkonferens fokuserar på moduler för G5

Postat:
11:11 - 2016-03-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

LG G5, som släpps i april i Sverige, har en unik finess bland vårens flaggskepp – enhetens funktionalitet kan utökas genom moduler. Tillverkaren har skapat en slags ”Light”-version av Project Ara från Google.

Hela undersidan av G5 kan tas bort vilket möjliggör att nya moduler kan sättas in. Från början finns bara två moduler: en kameramodul som ger telefonen nya knappar och längre batteritid, samt en ljudmodul (DAC) i samarbete med B&O.

lg-g5-mwc-hands-on-set-2-27

Tanken på sikt är dock att det ska växa fram ett öppet ekosystem med moduler för G5, så kunder får betydligt fler alternativ att välja mellan. Även om det inte bekräftats av LG vore det konstigt om modulsatsningen är en engångsföreteelse – det är alltså mycket möjligt att framtida telefoner från LG blir kompatibla med samma moduler.

Sydkoreanska tillverkaren kommer hålla i en utvecklarkonferens i San Francisco nästa månad, med fokus på att ta fram moduler för G5. Utvecklare kommer få ett kit som möjliggör skapandet av nya tillbehör och förhoppningsvis växer utbudet senare i år.