Linus Torvalds ger fingret åt Nvidia [Off topic]

Postat:
13:15 - 2012-06-17
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

Amerikanska GPU-specialisten Nvidia med högkvarter i Santa Clara började sitt intåg i mobilvärlden på allvar med chipet Tegra 2009. Det var dock först i början av 2011 som Nvidias SoC började sitta i mobiler som nådde konsumenter. Bland dessa kan nämnas LG Optimus 2X, Motorola Atrix samt en lång rad surfplattor från bland andra Asus och Acer.

Senaste varianten av chipet heter som bekant Tegra 3, är fyrkärnigt och får flaggskepp som HTC One X, LG Optimus 4X HD och Asus Transformer Prime att vakna till liv.

För över 20 år sedan programmerade finländaren Linus Torvalds grunden till vad som idag i sin tur utgör grunden åt en rad operativsystem (däribland Android): Linux-kärnan. Det här är mest kuriosa, men herr Torvalds är inte särskilt förtjust i Nvidia.

Igår delade androidutvecklaren Koushik Dutta med sig av en frågestund med Torvalds under vilken finländaren berättar att Nvidia varit den värsta hårdvarutillverkaren att ha att göra med i arbetet med Linux. Han poängterar dock att flera andra företag knappast varit lätta att samarbeta med. Vad tycker ni om Nvidia och deras satsning på mobiler och Android?