Lovordade spelet Monument Valley släpps för Android

Lever det upp till förväntningarna?

Postat:
19:42 - 2014-05-14
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
16

Efter att ha charmat IOS-spelare senaste tiden har nu spelet Monument Valley lanserats i Google Play. Titeln kommer från utvecklaren UsTwo, som kanske är mest känd för Whale Trail. Utvecklaren släppte även annorlunda bilddelningsappen Rando, som lades ner efter att en hackare manipulerat systemet.

Vi har testat Monument Valley under någon timma och kan konstatera att det är ett mycket fantasirikt och vackert pusselspel, med ett läckert gränssnitt och intressant användande av ljudeffekter. Spelare har som uppgift att styra hjältinnan Ida längs olika banor, till ett mål.

Utmaningen ligger i att det blir allt svårare att nå fram. Omgivningen går att manipulera – platåer kan höjas och sänkas, vissa broar går att rotera och ibland kan hela banan vridas. Objekt som går att använda markeras med tre cirklar eller genom en slags rotationssymbol bestående av fyra reglar. En fördel är att Monument Valley visas i porträttläge, så det går att spela med en hand.

Vi är särskilt imponerade av stämningen och grafiken för banorna. Monument Valley har stöd för Google Play Games, inklusive molnsynk, och kostar 28 kronor. Vi drar oss inte för att rekommendera UsTwos senaste skapelse för alla som gillar charmiga och annorlunda pusselspel.

monument-valley-spel-2