Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

M3 testar Google Nexus One: Google visar vägen

Postat:
15:52 - 2010-01-21
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Daniel Hessel på M3-redaktionen har testat Googles Nexus One och verkar överlag rätt nöjd.

Hessel menar att HTC gjort ett bra jobb med chassit och att telefonen därför känns gedigen.  Vidare får skärmen fin kritik för både sin kontrast och färgdjup, en förtjänst som man tillskriver AMOLED-tekniken. Telefonens Snapdragon-processor i 1GHz och det utökade arbetsminnet på en halv gigabyte gör att skribenten utser telefonen till den snabbaste Androidluren i dagsläget som går att köpa för pengar. Även Android 2.1 får beröm för sitt tillpiffade gränssnitt, men man föredrar fortfarande HTC:s egenutvecklade lösning Sense som endast finns bland de telefoner HTC säljer under eget varumärke.

Allt är förstås inte bara ros och Hessel är tydlig med att visa sitt missnöje över kameran där han menar att LG gjort ett bättre jobb med den betydligt billigare Android-telefonen GW 620. Bilderna skall vara lika dålig som vid fotografering med tidigare HTC-telefoner och LED-blixten uppges inte fungera bra eftersom att den ger upphov till en svart ram vid fotografering. Vidare kritiseras även de fyra touch-knapparna i fronten som man enkelt kommer åt av misstag och därigenom upplevs det som att telefonen ibland gör lite som den själv vill.

I vad som knappast kan beskrivas som förvånansvärt så skiljer sig uppfattningen om Nexus One recensenter emellan. Vi menar till exempel i vårt test av Nexus One att kameran är väsentligt bättre än kameror i tidigare HTC-telefoner medan Hessel emellertid är av en motsatt åsikt, något som visar hur viktigt det är att aldrig förlita sig på bara en källa inför ett telefonköp. Titta gärna på bilderna i vårt test eller som ni besökare själva tagit med Nexus One i fototråden i vårt forum för att bilda er en egen uppfattning.

Läs M3:s recension i sin helhet här

Mest kommenterat

 1. Amazon kommer till Sverige i höst enligt rykte
 2. Google presenterar nya telefonen Pixel 4a
 3. Specifikationerna för Samsung Galaxy Watch 3 avslöjas i förväg
 4. Reuters: Samsung kan lägga ned Bixby och Galaxy Apps Store helt och hållet
 5. Nya Firefox för Android släpps skarpt
 6. Hur styr du gränssnittet i telefoner?

Mest läst

 1. Har du en Chromebook idag?
 2. Amazon kommer till Sverige i höst enligt rykte
 3. Cornings nya skyddsglas Victus för med sig stora förbättringar
 4. Google presenterar nya telefonen Pixel 4a
 5. Google presenterar sannolikt ny telefon 3 augusti
 6. Reuters: Samsung kan lägga ned Bixby och Galaxy Apps Store helt och hållet

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur styr du främst gränssnittet i telefoner?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om