Mad Catz Androidbaserade spelkonsol nu tillgänglig

Är kompatibel med Play Store

Postat:
15:54 - 2013-12-11
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
26

Nackdelen med de flesta stationära Androidbaserade spelkonsoler är att de saknar stöd för Play Store. De har istället en egen butik och användare kan därför inte spela de spel de redan köpt i Googles programbutik. Spelutbudet blir även mycket mindre eftersom utvecklare först måste anpassa titlarna för de olika konsolerna.

Mad Catz vill råda bot på det med sin MOJO vilken kallas för en ”mikrokonsol” med Android. Konsolen levereras med en handkontroll som även bjuder på en samling separata knappar för att fjärrstyra uppspelning av video och musik. Kontrollen ska även fungera som extern kontroll åt mobiler och som kontroll åt PC-spel.

mad-catz-mojo-spelkonsol-android-1

MOJO har stöd för 5.1-kanals surroundljud och bjuder på 16GB lagringsutrymme för spel och appar. Lagringsutrymmet går att utöka genom stöd för minneskort upp till 128GB och externa hårddiskar kan anslutas via USB.

Enheten verkar alltså kunna fungera både som spelkonsol och mediacenter. På hårdvarufronten finner vi Nvidias fyrkärniga värstingchipp Tegra 4 (1,8GHz), 2GB RAM, Android 4.2.2, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HDMI, USB 3.0 och ett 3,5mm-uttag.

Det som får MOJO att sticka ut är kanske just dess Play Store-stöd. Konsolen ska gå att beställa från Sverige för 2399 kronor via företagets hemsida.

mad-catz-mojo-spelkonsol-android-4mad-catz-mojo-spelkonsol-android-3