Madfinger Games visar upp Tegra-optimerade 3D-spelet Shadowgun

Postat:
12:20 - 2011-05-31
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
79

Shadowgun

Igår visade NVIDIA upp ett demo av vad nästa generations Tegra-chip, kallat Kal-El, kan bjuda på för ögongodis. Chipet har utrustats med en fyrkärnig processor, och 12-kärnig grafikkrets – men sägs ändå vara batterivänligt. Sedan Tegra 2 blev populärt 2011 i både telefoner och tablets, och med alla andra olika typer av processorerarkitekturer, har det talats om en ny typ av fragmentering inom Android: nämligen att vissa spel kommer kräva en viss processor.

Ett antal grafikkrävande spel är nämligen bara tillgängliga för Tegra-processorer, vilka presenteras genom appen NVIDIA Tegra Zone. Även om flera av dessa spel även fungerar på andra enheter som erbjuder snarlik beräkningskapacitet, är det ändå påfallande många titlar som kräver just en Tegra-enhet. Ett av spelen som utvecklats specifikt för NVIDIAs chip är Samurai II: Vengeance, och nu har utvecklaren bakom den titeln ett nytt spel på gång: Shadowgun.

Madfinger Games nya spel kommer bli ett av de första som drar full fördel av Kal-El (Tegra 3), och Shadowgun kommer släppas till hösten i samband med att de första Kal-El-enheterna dyker upp. Shadowgun är ett actionspel i 3D i stil med Gears of War, och i videosnuttarna nedan får vi se spelet köras på den Tegra 2-utrustade surfplattan Acer Iconia. Det kommer tydligen släppas två versioner av Shadowgun: ett som är optimerat för Tegra 2, och ett för Tegra 3.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=L12sZP22UbI
httpvh://www.youtube.com/watch?v=sjHpFeAMrtg

När mobilspelen närmar sig konsolspelen med stormsteg, och i och med att spelkontroller kan kopplas till mobiler och mobiler kan kopplas till tv-apparater – kommer spelskonsoler snart bli onödiga?

Genom Android Police

Lägsta pris på Acer Iconia A500 32GB på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu: