Malmö på Androidklockan [Kuriosa]

Postat:
05:42 - 2009-06-28
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
11

Androidklockan - Står det verkligen Malmö? De flesta Androidägare har säkerligen noterat att det i liten liten text på urtavlan på den medföljande klockwidgeten står ”MALMO”, och många av er har förstås undrat om det är MALMO som i Malmö, Sverige. Det korta svaret lyder kort och gott ”Japp, visst är det Malmö!”

Det lite längre svaret känner nog de flesta Androidveteraner redan till, men det är ändå intressant nog att återberättas för nytillkomna Androidfans.

Designfirman som Google anlitade för att skapa användargränssnittet i Android – ”The Astonishing Tribe” även känd som ”TAT” – är svensk och har sitt säte i… just det, Malmö. ”MALMO”-texten på urtavlan är således helt enkelt ett litet ”Easter Egg” som de har lämnat efter sig för skojs skull.

Det roliga är dock inte slut där. Något som väldigt få känner till – Androidveteraner inräknade – är att klockan som har fått stå modell för Androidklockan är ingen mindre än IKEAs väggklocka ”Pugg”.

IKEAs väggklocka "Pugg" fick stå modell för Androidklockan.

IKEAs väggklocka "Pugg" fick stå modell för Androidklockan.

 

TAT har lyckats klämma in två svenskrelaterade överraskningar i ett och samma Easter Egg… men kinderäggstraditionen trogen – borde det inte vara tre överraskningar?
 

Hittar ni nummer tre?