Mark Zuckerberg diskuterade Apple Vision Pro under internt möte

Postat:
10:25 - 2023-06-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
13

Apple introducerade ett headset för blandad verklighet kallat Vision Pro tidigare i veckan och gav sig därmed in på en marknad där Meta är en av de ledande aktörerna. Trots Apples hittills enorma inflytande på i stort sett alla hårdvarukategorier företaget satsat på verkar Mark Zuckerberg inte oroad.

Under ett internt möte med anställda sa Zuckerberg att en god nyhet är att Apple inte kommit på några ”magiska lösningar” till fysikens lagars begränsningar som Meta inte redan utforskat eller tänkt på.

By contrast, every demo that they showed was a person sitting on a couch by themself. I mean, that could be the vision of the future of computing, but like, it’s not the one that I want.

Han nämnde Vision Pros mer högupplösta skärm vilken tillsammans med den övriga tekniken gör att enheten kostar sju gånger mer än Metas motsvarighet, samt att enheten är så energihungrig att den kräver ett externt batteri. Facebook-grundaren menar att Meta istället innoverar för att produkterna ska vara så ”lättillgängliga och billiga” som möjligt så att fler har råd att ta del av dem.

Han påstod vidare att det finns en filosofisk skillnad mellan Apples och Metas headset. Enligt Zuckerberg är Metas vision för metaverse socialt umgänge och att ”människor interagerar på nya sätt och känner sig närmare varandra på nya sätt”, samt att deras headset handlar om att vara aktiv och göra saker. Zuckerbergs intryck av Vision Pro är att enheten används av personer som sitter ensamma på soffan.

Oavsett om Zuckerberg har rätt eller inte handlar det om teknik som per automatik gör användaren mer avskärmad från omgivningen, eftersom ögonen och halva ansiktet täcks. Apple Vision Pro släpps i början av 2024 medan Metas nya headset Quest 3 landar i höst.