Marvel släpper actionspelet Captain America och en animerad bakgrund

Postat:
13:26 - 2011-07-24
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
21

Marvel släpper 3D-spelet Captain America samt animerad bakgrund i Market

Marvel Entertainment är företaget som ända sedan slutet av 30-talet publicerat en lång rad kända seriefigurer som exempelvis Fantastic Four, Hulken, Spindelmannen, Thor, Iron Man, X-Men och Daredevil. För att främja filmen Captain America som har svensk premiär i augusti har Marvel gett ut ett 3D-spel i Market med samma namn.

Amerikanska androidprofilen Romain Guy påpekade på Twitter idag att spelet påminner om Mirror’s Edge för iOS och undrar om det använder sig av samma spelmotor. Captain America går alltså ut på att hoppa, glida, springa och kasta sig fram och knocka alla fiender som försöker hindra ens framfart.

Marvel utlovar ”spektakulär HD-grafik” och av promovideon nedan att döma verkar Captain America faktiskt vara rätt visuellt välputsat. Spelet innehåller 24 nivåer och dess story är skriven av Marvel-författaren Christos Gage.

Captain America kräver Android 2.1 eller senare och utvecklaren har bifogat en lista i Market över garanterat kompatibla enheter. Under helgen kostar spelet ca 6kr som ett öppningserbjudande, men sedan går priset upp till runt 30kr.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=5EWImBUrv50

Utvecklaren har även passat på att släppa en gratis animerad bakgrund i Market. Den visar Captain Americas sköld i förgrunden med en himmel och ett staket i bakgrunden medan moln sakta glider fram. När man scrollar vrider sig skölden och när man trycker på hemskärmen gnistrar skölden till. Bakgrunden erbjuder god kontrast och är faktiskt överraskande stilig förutsatt att man gillar färgsättningen.

Både spelet och bakgrunden går att ladda hem från Market som vanligt genom att skanna koderna i artikeln eller klicka på länkarna.

Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: