Mer information om Chrome, kommer bli Androids nya standardwebbläsare

Postat:
13:48 - 2012-02-08
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
42

Igår släppte som bekant Google en beta av Chrome för Android. Vi och många andra blev genast mycket förtjusta i androidversionen av Googles populära webbläsare. Under huven på Chrome för Android finner vi multiprocessarkitektur, starkt stöd för HTML5-funktioner, GPU-accelererad rendering och en androidoptimerad variant av Googles V8 JavaScript-motor.

Många Android 4.0-användare kommer sannolikt ersätta Androids vanliga webbläsare med Chrome. Nu verkar det som att Google faktiskt planerar att i sinom tid göra Chrome till androidplattformens nya standardbrowser.

En taleskvinna från Google har berättat att de för tillfället fokuserar på att få feedback från betan, men att Googles långsiktiga mål är göra Chrome till standardwebbläsaren för Android 4.0 och senare versioner. Vi har även fått höra från Google att Chrome för närvarande inte ersätter Androids webbläsare.

”Right now, our focus is on making Chrome for Android Beta available to Android 4.0 phone/tablet users to gather initial feedback…. [But] our long-term plan is for Chrome to become the standard browser on Android 4.0 and above.”

Det har också bekräftats att Chrome för Android aldrig kommer att stödja Flash, vilket inte kom som någon överraskning alls då Adobe redan i höstas meddelade att de slutat utveckla Flash för mobiler.

Genom AAM

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: