Mer Nexus 4-reklam, den här gången visas fotosfärerna i Android 4.2

Postat:
20:40 - 2012-12-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
23

En av nyheterna i Android 4.2 är så kallade fotosfärer som låter användare ta 360-graderspanoraman, i stil med de som visas i Street View. Det går sedan att panorera runt i dessa bilder i den medföljande Galleri-appen eller i Google+.

Problemet är bara att detta inte fungerar särskilt väl i praktiken, i alla fall inte inomhus. De olika bilderna klistras sällan ihop på rätt vis för inomhusfoton och det blir fula skarvar, hur noga man än håller kameran och flyttar fokus. 

Resultatet blir dock bättre utomhus överlag och ett stativ underlättar naturligtvis processen. Den officiella Nexus-kanalen på YouTube har idag publicerat en reklamfilm som visar Nexus 4 och dess fotosfärfunktion.

Vi kan i stort sett garantera att fotosfären vi ser i videon inte tagits av kvinnan på det viset som visas och Google har sannolikt fuskat. Fotosfärer kan dock vara en trevlig funktion men resultatet varierar. Vad tycker ni som kör Android 4.2 om fotosfärerna? Är den en finess ni använder och hur brukar resultatet bli?