Mer om GeeksPhone ONE [Uppdaterad: Mer RAM]

Postat:
18:17 - 2009-06-28
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
14

GeeksPhone ONE

Lite mer uppgifter har nu, efter gårdagens keynote, sipprat fram gällande lanseringen av GeeksPhone ONE. Vi skrev om specifikationerna igår och idag kan vi koplettera med bilder, lite mer info samt en förväntad prisnivå. GeeksPhone ONE verkar bli en ganska billig lur – något som för somliga kanske kan övertrumfa det faktumet att skärmen på enheten är en besvikelse – resistiv touchscreen och lågupplöst skärm (WQVGA, 240×400).

Klicka vidare för mer info samt ett bildgalleri från keynoten.

Förväntad prisnivå vid säljstarten i höst blir, enligt GeeksPhone själva, 250-300 Euro inklusive moms, vilket ger drygt 2700-3300 kr med dagens växlingskurs. För detta får man alltså en helt fri telefon, SIM-olåst samt rootad, och ett minneskort på 1-2 GB.

Nu kan man för all del få en Magic på ebay för så lite som 3000-3500 kr, så övertaget i pris är inte jättestort, men å andra sidan så kan man säkerligen förvänta sig att GeeksPhone ONE dyker upp på ebay också, och då till ett lägre pris än butikspriset på 2700-3300 kr. Kanske är ONE, trots sina brister, ett alternativ för de som gärna vill ha Android men bara vill betala 2000-2500 kr. Android behöver trots allt finnas i alla prisklasser, inte bara i de lite dyrare mellan- och toppsegmenten av smartphones.

Vidare meddelar GeeksPhone att telefonen kommer levereras med Android 1.5, men kommer uppgraderas till 2.0 så snart Google släpper uppdateringen. Det är en viss trygghet att veta att de planerar hålla sitt egenmodifierade OS uppdaterat i takt med att Google släpper nya versioner av Android.

Uppdatering: GeeksPhone meddelar idag att de har lyssnat till kritiken gällande RAM-mängden på 128MB och har därför beslutat öka den till 256MB – utan att höja priset på enheten.
 

Bilder från keynoten, via Phandroid.