Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Mer om GeeksPhone ONE [Uppdaterad: Mer RAM]

Postat:
18:17 - 2009-06-28
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

GeeksPhone ONE

Lite mer uppgifter har nu, efter gårdagens keynote, sipprat fram gällande lanseringen av GeeksPhone ONE. Vi skrev om specifikationerna igår och idag kan vi koplettera med bilder, lite mer info samt en förväntad prisnivå. GeeksPhone ONE verkar bli en ganska billig lur – något som för somliga kanske kan övertrumfa det faktumet att skärmen på enheten är en besvikelse – resistiv touchscreen och lågupplöst skärm (WQVGA, 240×400).

Klicka vidare för mer info samt ett bildgalleri från keynoten.

Förväntad prisnivå vid säljstarten i höst blir, enligt GeeksPhone själva, 250-300 Euro inklusive moms, vilket ger drygt 2700-3300 kr med dagens växlingskurs. För detta får man alltså en helt fri telefon, SIM-olåst samt rootad, och ett minneskort på 1-2 GB.

Nu kan man för all del få en Magic på ebay för så lite som 3000-3500 kr, så övertaget i pris är inte jättestort, men å andra sidan så kan man säkerligen förvänta sig att GeeksPhone ONE dyker upp på ebay också, och då till ett lägre pris än butikspriset på 2700-3300 kr. Kanske är ONE, trots sina brister, ett alternativ för de som gärna vill ha Android men bara vill betala 2000-2500 kr. Android behöver trots allt finnas i alla prisklasser, inte bara i de lite dyrare mellan- och toppsegmenten av smartphones.

Vidare meddelar GeeksPhone att telefonen kommer levereras med Android 1.5, men kommer uppgraderas till 2.0 så snart Google släpper uppdateringen. Det är en viss trygghet att veta att de planerar hålla sitt egenmodifierade OS uppdaterat i takt med att Google släpper nya versioner av Android.

Uppdatering: GeeksPhone meddelar idag att de har lyssnat till kritiken gällande RAM-mängden på 128MB och har därför beslutat öka den till 256MB – utan att höja priset på enheten.
 

Bilder från keynoten, via Phandroid.

Mest kommenterat

 1. EU tar ännu ett steg mot att göra USB-C till obligatorisk standard
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 4. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13
 5. Fler officiella bilder på Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 6. Samsung Galaxy S22 Ultra kan bli nya Note

Mest läst

 1. Galaxy S22 kan bli Samsungs minsta toppmodell sedan S10e
 2. Amazon Prime nu i Sverige
 3. Ger 5G några praktiska fördelar i en mobil idag?
 4. Iphone 14 Pro kan bli Apples första mobil med kamera-ö
 5. Nästa års OnePlus-telefoner kommer köra nytt, förenat OS
 6. Storleksjämförelse visar hur Galaxy S22 förhåller sig till Iphone 13

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur betalar du vanligtvis för din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om