Mer om Now on Tap – Google Now inifrån applikationer

Postat:
11:46 - 2015-05-29
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
7

Som vi nämnde igår är en av nyheterna i Android M något som kallas Now on Tap. Funktionen finns inte i förhandsversionen av Android M men kommer vara del av färdiga mjukvaran. Now on Tap är värd att diskutera närmare då det ser ut att kunna bli en praktisk finess.

Genom att långtrycka på hemknappen i vilken app som helst kommer Now läsa av innehållet och visa en kontextuell informationsruta. Om en film nämns i en chatt och du långtrycker på hemknappen kommer Now visa information om filmen i en ruta nedanför konversationen, tillsammans med länkar till appar som IMDb.

Ett annat exempel är ett Twitter-inlägg som innehåller namnet på en författare. När du långtrycker på hemknappen för att starta Now on Tap kommer Android M registrera författarens namn och därefter utgå från den kontexten om du gör en röstsökning och exempelvis frågar ”Vilka böcker skrev han?”.

De som oroar sig för att Google får för stor tillgång till telefonen kan välja att inte använda finessen, då den går att stänga av helt. Now ser heller ingenting inifrån appar förrän användaren långtrycker på hemknappen och uttryckligen kallar på finessen.