Microsoft introducerar automatiseringstjänsten on{X} för Android

Postat:
13:28 - 2012-06-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
50

Mjukvarugiganten Microsoft har något oväntat släppt en automatiseringstjänst för Android. Den kallas för on{X}, är i betastadiet och har utvecklats av ett israeliskt team. Tanken är att man via en särskild hemsida kan skapa olika automatiseringar genom något som kallas för ”recept”.

Varför släpper då Microsoft on{X} för Android och inte för sin egen mobilplattform Windows Phone? Shira Weinberg svarar att Androids öppenhet gör att det blir lättare att utveckla och testa nya tjänster. Tanken är att on{X} även ska komma till Windows Phone och Windows 8 när produkten mognat.

För att använda tjänsten behöver man först androidappen – sedan konfigurerar man regler på hemsidan. Det finns förinställda regler som exempelvis ”starta musikappen när jag går”, ”påminn mig att gå till gymmet om jag inte varit där på tre dagar” och ”starta kalendern när jag kommer till jobbet”.

Det finns flera appar med liknande funktionalitet, däribland Tasker och Locale. Microsofts lösning kanske dock är en smula mer användarvänlig? Microsoft har dragit på sig aggressioner genom valet av Facebook som inloggningsmetod och appen har därför lågt betyg i Play Store. Vad tror ni om on{X}?

Genom TechCrunch