Microsoft köper den populära tangentbordsappen Swiftkey? [Rykten]

Postat:
04:40 - 2016-02-03
Skribent:
| Hugo
Kommentarer:
20

Enligt den i regel mycket välunderättade affärstidningen Financial Times är mjukvarugiganten Microsoft på väg att köpa upp den oerhört populära skärmtangentbordsappen Swiftkey för svindlande 250 miljoner dollar, eller motsvarande närmare 2,15 miljarder svenska kronor. De två grundarna sägs vardera få 30 miljoner dollar, eller närmare 260 miljoner kronor.

Det London-baserade företaget Swiftkey grundades 2008 av britterna Jon Reynolds och Ben Medlock och har sedan 2010 då den första betaversionen släpptes varit ett mycket populärt tredjepartsalternativ bland Android-användare som avundades det då enligt många överlägsna skärmtangentbordet hos Apples Iphone.

Huruvida ett Microsoft-uppköp av Swiftkey kommer ändra något för oss Swiftkey-användare återstår att se, men en viss oro tycks infinna sig bland folk i diverse kommentarstrådar och på forum för att Microsoft kommer börja ta betalt för produkten, ändra den på sådana sätt som Swiftkey-användare kanske inte uppskattar eller i värsta fall helt och hållet ta bort tangentbordet från Google Play Store och endast erbjuda det för Windows-användare.

Vi hoppas och tror att Microsoft, om uppgifterna om uppköpet är korrekta, kommer fortsätta erbjuda Swiftkey precis som innan och utan betydande ändringar, begränsningar eller kostnader.

Vad tycker ni läsare i allmänhet, och Swiftkey-användare i synnerhet, om detta? Finns det skäl till oro eller är tror ni att saker och ting kommer fortsätta som förut för oss Swiftkey-användare?