Microsoft Launcher och Microsoft Edge snart i Google Play

Postat:
11:39 - 2017-10-06
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
37

Microsoft har släppt en beta av sin webbläsare Edge för IOS. En Androidversion kommer ”snart”. Utvecklaren har samtidigt lanserat en ny version av sin hemskärmsapp, vilken i samma veva har döpts om från Arrow Launcher till Microsoft Launcher.

Både Edge och Microsoft Launcher har ”fortsätt på PC”-finesser som skapar en länk mellan mobila enheter och Windows. I webbläsaren innebär det att sidan du har framme på mobilen omedelbart kan öppnas på datorn.

Microsoft Launcher är redan tillgänglig i Google Play, även om användare först måste anmäla sig till betaprogrammet. Vi har provkört nya versionen och den utgör ett kompetent alternativ till hemskärmsappar som Nova och Action Launcher.

Det finns gott om anpassningsmöjligheter av den typ Androidanvändare har blivit vana vid. Skärmen längst till vänster kan fyllas med widgetar av olika slag, varav flera är inbyggda i Microsoft Launcher.

Dessa widgetar kan även placeras på separata skärmar, så du exempelvis kan få ett nyhetsflöde som täcker en egen skärm. Sidan med alla appar är bokstavssorterad och vertikal som standard. Microsoft använder Androids klassiska knappmetod för att visa alla appar, medan ett svep uppåt blottar en panel med genvägar och snabbinställningar.

Microsoft-användare tjänar lite extra på att använda appen, då det går att logga in och synkronisera med Microsoft-konto. PC-integreringen består bland annat av att användare kan ta en bild och direkt få upp den på dator.

De som vill testa kan ladda hem Microsoft Launcher i Google Play – men kom ihåg att gå med i betaprogrammet först.