Microsoft presenterar 10,6-tumsplattan Surface [Konkurrensen]

Postat:
14:19 - 2012-06-19
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
133


Igår presenterade Microsoft sin surfplatta Surface med mycket pompa och ståt under ett evenemang i Los Angeles. Den kör naturligtvis Windows och inte Android men ibland kan det vara intressant att ta en titt på konkurrensen.

Det finns två varianter av Surface: dels en kraftfullare version som kör Windows 8 och som utrustats med Intels 22nm-Ivy Bridge-chip. Microsoft har även skapat en ARM-modell som kör Windows RT. Den varianten är bara 9,3mm tjock och väger 680g. Skärmen är 10,6 tum stor med ”ClearType HD” och enheten kommer säljas med antingen 32GB eller 64GB lagringsutrymme. 

Båda modellerna har utfällbara stöd som man kan luta plattorna mot och de har magnesiumhöljen. Intel-versionen av Surface är tjockare (13,5mm) och tyngre (861g) men har mer beräkningskraft. Den går även att köpa med 128GB-disk och skärmen ska vara ”Full HD”.

Det som får Surface att sticka ut är kanske främst Touch Cover: ett skyddande överdrag som dessutom är ett tangentbord med multitouch och trackpad. Överdraget är bara 3mm tjockt och enligt Microsoft är det dubbelt så effektivt att skriva med tangentbordet än vad det är att skriva med hjälp av skärmen.

Microsoft Surface ska få en prislapp som motsvarar liknande ARM-tablets och Intel-baserade ultrabooks. Vad tycker ni om Microsofts surfplattor och är det enheter som lockar? Är tangentbordslösningen något ni hoppas kommer till Android?

Genom The Verge, Microsoft

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab 7.7 16GB 3G på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Toshiba AT200 16GB på Prisjakt just nu: