Microsoft presenterar träningsarmbandet Band

Postat:
14:06 - 2014-10-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
18

Microsoft har hoppat på träningståget i och med en handledsenhet som kort och gott heter Band. Det är först och främst ett träningsarmband som mäter bärarens puls, tillryggalagda steg, brända kalorier och sömnkvalitet genom 10 inbyggda sensorer.

En av dessa sensorer är GPS, vilket innebär att Band inte är beroende av telefon för att kartlägga motionsturer. Enheten kan dessutom mäta UV-strålning, precis som Galaxy Note 4. Band fungerar även som en smartklocka. Den avlånga pekskärmen (1,4”/TFT/320 x 106 pixlar) kan exempelvis visa inkommande samtal, textmeddelanden, statusuppdateringar, väder och börsinformation.

Batteriet sägs räcka i 48 timmar vid ”normalanvändning” och det ska gå att ladda enheten på under 1,5 timmar. Konstruktionen är inte vattentät men vattentålig och kan hantera stänk. Microsoft Band fungerar tillsammans med alla Androidenheter som kör version 4.3 av plattformen eller senare. En tillhörande applikation i Play Store, Microsoft Health, fungerar som träningsnav för enheten.

Microsoft Band kostar 199 dollar men kommer i alla fall inledningsvis bara att säljas i USA.

microsoft-band-pressbildmicrosoft-band-pressbild-2microsoft-band-funktioner