Microsoft vill verkligen, verkligen att du ska använda Edge istället för Chrome

Postat:
16:45 - 2023-10-26
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
30

En gång i tiden förekom skämtet att Internet Explorer bara används en enda gång: för att ladda hem Chrome på en ny PC. Sedan sommaren 2015 erbjuder Microsoft den betydligt mer moderna webbläsaren Edge som baseras på Chromiums öppna källkod.

Många föredrar dock fortfarande Chrome eller andra webbläsare, men Microsoft vill verkligen att Windows-användare ska köra Edge istället för Chrome. The Verge har sammanställt alla meddelanden Microsoft visar i Edge när Chrome laddas hem och vi har bekräftat att ungefär samma tjat även visas i Europa.

Microsoft börjar med att påstå att det inte finns något behov av att ladda hem en ny webbläsare, när användaren söker efter nedladdning av Chrome. När användaren går in på Chromes nedladdningssida visar Microsoft ett popup-meddelande som säger att Edge använder samma teknik som Chrome, samt att Microsoft är mer att lita på.

Därefter visar Edge numera även ett frågeformulär som frågar varför användaren valt en annan webbläsare istället för Chrome. Microsoft ger sig dock inte: efter att nedladdningen av Chrome har startats visas återigen meddelandet om att Edge använder samma teknik som Chrome.

Frågan är om Microsofts meddelanden kommer ha någon effekt, annat än på ett fåtal användare som inte bryr sig särskilt om vilken webbläsare de kör.