Microsofts kampanj för att smutskasta Google fortsätter

Mjukvarujätten säljer anti-Google-muggar

Postat:
12:42 - 2013-11-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
194

Microsoft har sedan en tid tillbaka en kampanj som heter Scroogled vilken går ut på att framställa konkurrenten Google i dålig dager och få människor att undvika sökjättens produkter. Scroogled-kampanjen vill enligt Microsoft avslöja de ”stora skillnaderna mellan vad Google säger och vad Google gör”. Det amerikanska mjukvaruföretaget har skapat reklamfilmer, hemsidor och texter som attackerar Google.

Microsoft menar att Google-användare utnyttjas, spioneras på, att Play Store är en virushärd, att Android är svårt att använda och att sökjätten bryter lagar. Nu har Microsoft tagit sin Scroogled-kampanj till nya nivåer genom att börja sälja anti-Google-varor i form av muggar, kepsar och t-tröjor.

scroogled-anti-google-microsoft-mugg-1

För $8 kan kunder exempelvis få en mugg som använder sig av ”keep calm”-formatet. Den visar texten ”Håll dig lugn medan vi stjäl din data”, tillsammans med Chrome-ikonen. Microsoft säljer även t-tröjor och kepsar med andra anti-Google-budskap. Vad tycker ni om Microsofts kampanj? Har företaget en poäng eller kan den här typen av smutskastning slå bakut?