Minecraft – Pocket Edition ute nu, än så länge endast för Xperia Play

Postat:
14:23 - 2011-08-16
Skribent:
| Henrik
Kommentarer:
28

Efter en tids tystnad har saker och ting börjat rulla på hos Mojang, och från och med idag går Minecraft – Pocket Edition att ladda ner för sugna Xperia Play-användare. Sony Ericsson har nämligen – i samarbete med Mojang – fått exklusiv tid med vad som kan vara det mest hypade mobilspelet på väldigt länge.

Det är få som inte har hört talas om Minecraft idag. Indiespelet som har blivit en enorm succé inte bara bland användare, utan även på exempelvis YouTube. Jag var en av personerna som faktiskt hoppade av glädje när jag tidigare i år läste att Minecraft skulle få en mobilversion exklusivt för Android, och den är alltså här. Äntligen.

Vad som däremot kan vara ett problem är om du, liksom jag och många andra, saknar en Xperia Play. Tack vare smart tänkande från Sony Ericssons sida är Minecraft – Pocket Edition än så länge exklusivt inte bara till Android, utan även till den specifika enheten Xperia Play. Mojang har inte nämnt något om när de ska göra det tillgängligt för andra mobiler, men vi får hoppas att det inte dröjer allt för länge.

Minecraft – Pocket Edition innehåller i dagsläget inte speciellt många funktioner som återfinns i datorversionen (som i dagsläget är uppe i version 1.7.3 i betastadiet), och är alltså tillbaka på version 0.1 som är av alpha-typen. Mobilversionen kommer att fortsätta att utvecklas i samma takt som datorversionen, och det ska bli intressant att se vad Mojang har för planer för deras portabla skapelse.

Spelet innehåller grundläggande funktionalitet, bland annat följande som är saxat från Mojangs hemsida:

  • Randomized worlds
  • Build anything you can imagine
  • Build with 36 different kinds of blocks
  • Invite and play with friends to your world (local wireless network)
  • Save multi-player worlds on your own phone

 Har ni en Xperia Play så finns alltså spelet redo att laddas ner redan idag, då i en demo- och en betalversion där den senare kostar 45:- – notera att båda kräver Android 2.3. Ni andra får nöja er med en trailer som släpptes i samband med spelet och hopp om att det når andra telefoner inom en väldigt snar framtid. 

 Tack till alla som tipsade!

Genom Mojang

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia Play på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC Sensation på Prisjakt just nu: