Recension:Recension – FordonsInfo

Postat:
19:38 - 2009-05-24
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
4

fordonsinfo Tidigare i veckan skrev vi om svenska applikationer på Android Market, eller snarare bristen på dessa, så när det idag dök upp en ny svensk app så tog vi naturligtvis omedelbart chansen och provkörde den.

Applikationen, som är skriven av Magnus Fröberg, kallas kort och gott FordonsInfo och är som ni nog redan förstått en liten applikation som med hjälp av registreringsnummer plockar fram information om ett fordon via Transportstyrelsens (fd Vägverket) databas.

fordonsinfoscreen När man först startar applikationen så möts man av en ganska blygsam vit skärm med Transportstyrelsens logga upptill, ett fält för inmatning av registreringsnummer och en Sök-knapp. That’s it. Och ärligen – vad mer behövs? Sökningen sker via SMS, så du får precis samma info som du skulle få om du skickade ett vanligt SMS till 71456, så vad den här applikationen gör är helt enkelt att skapa ett lättöverskådligt gränssnitt för att söka och avläsa information.

Jag har i skrivande stund inte kunnat hitta några uppenbara buggar i applikation och inte har jag heller lyckats framkalla en så kallad ”Force Close”, trots idoga försök. På det stora hela måste jag därför säga att Magnus Fröberg har lyckats skapa en mycket trevlig liten applikation som den här artikelförfattaren definitivt kommer behålla. Utrymme för förbättringar finns dock, så som att kunna ”browsa” alla tidigare söksvar via applikationen samt att enkelt kunna radera senaste sökningen eller i alla fall kunna dölja den senaste sökningen. När man startar applikationen så möts man nämligen per automatik av den senaste utförda sökningen, något som man kanske inte alltid vill.

Slutligen vill jag nämna att applikationen är gratis och finns tillgänglig på Android Market från och med idag söndag 24:e maj. Det kan även vara värt att nämna att sökningarna sker via SMS, så rådande SMS-taxa gäller.

Betyg: Betyg 4/5