Minivariant av Samsung Galaxy S2 avslöjad, med 1.4GHz-processor, 3.7-tumsskärm och Gingerbread?

Postat:
12:11 - 2011-03-21
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
34

Samsung Galaxy S II är ju en efterlängtad uppföljare till den ursprungliga Galaxy S: på pappret är S2 en monsterlur med 4.3-tums Super AMOLED Plus-skärm, dubbelkärnigt Exynos-chip, åttamegapixelkamera och endast 8,49 millimeter tjockt skal. Enligt vissa rykten kommer emellertid Galaxy S II här i Sverige att utrustas med ett Tegra 2-chip istället för Samsungs egna Exynos-plattform, och det har också spekulerats om SAMOLED Plus-skärmen eventuellt kommer att ersättas med S-LCD i vissa länder. Detta är dock som sagt inget annat än just rykten, och så länge Samsung inte säger annat torde vi kunna räkna med att de nuvarande specifikationerna stämmer.

Genom en källa hos operatören Tre i England har nu avslöjats att Samsung har en till variant av Galaxy S II på gång, som företaget något vilseledande valt att kalla för ”Mini”. För även om den är klart mindre än sin storebror, har S2 Mini ändå en skärm på 3.7 tum – om den är av typen SAMOLED Plus eller Super LCD framgår inte. Övriga specifikationer som nämns är en 5MP-kamera med LED-blixt, en VGA-kamera på framsidan, samt 21Mbps HSDPA som uppkopplingsmöjlighet. Processorn tickar på i anmärkningsvärda 1.4GHz – dock rör det sig sannolikt om en enkelkärnig CPU, och S2 Mini kör enligt utsago Android Gingerbread.

Många vill ju helt enkelt inte ha en alltför stor skärm, utan prioriterar att en mobil just är väldigt mobil, och lätt går ner i fickor. Om Samsung Galaxy S2 Mini hittar till Sverige återstår att se, men vad tror ni läsare om enheten? Är det en Android-telefon ni skulle kunna tänka er att skaffa om tillfälle ges?

 

Genom Engadget

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S på Prisjakt just nu: