Minivariant av Xperia Z1 på gång med Snapdragon 800?

Postat:
14:48 - 2013-09-30
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
68

Minimodeller av tillverkares flaggskeppstelefoner har hittills tyvärr inte bara haft krympta dimensioner utan även krympta specifikationer. Kanske kan det bli ändring på det i och med en enhet som enligt rykten heter Sony Xperia Z1 f. Det sägs vara den telefon som tidigare kallats Honami Mini.

Bilden nedan påstås vara hämtad från Japanska operatören NTT DoCoMo. Om den är äkta kommer Sony inte snåla på hårdvaran bara för att enheten är av det mindre slaget. Vi ser samma kraftfulla chipp som i höstens flaggskepp, det vill säga Qualcomm Snapdragon 800. Bladet visar även 2GB RAM, 16GB lagringsutrymme, ett 2300mAh-batteri och till synes samma 20,7MP-kamera som i storebror.

Andra specifikationer som visas är IP55/58-certifiering, Bluetooth 4.0, samt en 4,3-tumsskärm med HD-upplösning (342PPI). Dimensionerna som listas är 127 x 65 x 9 millimeter. Ifall de stämmer har Sony fortfarande inte minimerat ytan kring skärmen. Det är samma yttermått som för 4,7-tumstelefonen Motorola Moto X och ungefär samma storlek som tidigare Sony-telefoner i 4,3-tumsformatet (Xperia V och Xperia S).

Snapdragon 800 i kombination med HD-upplösning skulle kunna göra det här till en ovanligt snabb telefon. Det återstår dock att se huruvida ryktet stämmer och om den i så fall kommer till Europa.

sony-xperia-z1-f-mini-spec