Missa inte Android Only – Sveriges första Android-konferens

Postat:
16:04 - 2010-09-20
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
31

Den 29:e september går startskottet av för Sveriges första Android-konferens: Android Only. konferensn äger rum i Stockholm vid Nymble/Kårhuset KTH och varar i stort sett under hela onsdagen för att avslutas under eftermiddagen på torsdagen den 30:e. Biljetter finns fortfarande kvar och kostar €280 exkl. moms eller €350 inkl. moms och går att köpa genom hemsidan för Android Only.  För er som är studenter vid KTH så lottar THS ut 30 st biljetter – se här för mer information och för att delta i utlottningen: http://www.ths.kth.se/10377/android-only-massan-kommer-till-kth-och-nymble/.

Till gästerna hör bland andra Anders Bond från Spotify, Erik Hellman från Sony Ericsson, Ludvig Linge från The Astonishing Tribe (TAT) och en mängd andra personer från företag så som Frog Design, ZenGarden, Jayway, Create Digital Media,  Nitobi Software samt Ocean Observations. Det är en spridd skara gäster som kommer att tala om allt från tillverkare och telefonoperatörers vy på Android till grafikrendering, säkerhet, design, programmering och databaser med mera. Dessutom kan besökare glädjas åt att få se det svenska företaget People of Lava demonstrera världens första Android-TV (ej att förväxla med Google TV). Schemat för konferensn hittar ni här: http://swdc-central.com/androidonly/schedule.html.

Personen bakom Android Only heter Peter Svensson och vi har passat på att ställa några frågor till honom inför nästa veckas stora Android-händelse:

Berätta lite om dig själv och din roll i Android Only
-Jag fick idén till Android Only som ledare av Stockholm Google Technology User Group. Android-relaterade dragningar tar upp mer än 50% av våra möten, sedan starten. Då jag har vässat tänderna på SWDC tänkte jag att det är bättre ju smalare område man har för en konferens, och då blev Android ett enkelt val.

Hur har intresset kring konferensn varit?
-Jag har fått massor med nya, roliga kontakter, både inom och utom Sverige. Det kommer två deltagare från olika företag i italien, t.ex.

Varför en Android Only-konferens?
-För att Android har ett sådant momentum, för att Android är galet mycket enklare att utveckla för en möjligen Palm, för att jag är en Google-fanboy och för att jag kände för det, helt enkelt.

Vad kan besökarna vänta sig?
-Mycket matnyttigt för den som vill lära sig det senaste inom programutveckling, design och säkerhet för Android. På kvällen den första dagen efter middagen har vi också ett antal DJs som intar scenen, bl.a. Peter Krin (från createdigitalmusic.com, som också talar), Martin Roth, Anders Ilar, m.fl. Några drinkar ingår också i priset.

Kommer Android Only att återkomma nästa år?
-Ja, men var någonstans är en hemlis än så länge :)

Avslutningsvis, vad har du själv för androidtelefon?
-Jag är en glad ägare till en Nexus One med förtur till alla uppgraderingar. Mums!