Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

MIUI-mobilen ”Xiaomi Phone” får en ordentlig presentation: dubbelkärnig 1.5GHz-processor, 1GB RAM och 4-tumsskärm för 2000kr

Postat:
12:45 - 2011-08-16
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Förra månaden skrev Swedroid om ROM:en MIUI som tillsammans med CyanogenMod är världens populäraste skräddarsydda androidversion. Artikeln tog upp en kommande MIUI-mobil med namnet Xiaomi M1 och nu har den enheten fått en ordentlig presentation.

MIUI-mobilen har döpts om till Xiaomi Phone och verkar vara en riktigt trevlig enhet. Den har utrustats med dubbelkärnig 1.5GHz-processor som är en del av Qualcomm MSM8260-plattformen och grafikkretsen är således en Adreno 220. RAM-minnet ligger på 1GB och Xiaomi Phone har en ROM på 4GB.

Enheten har därtill fått ett ovanligt kraftigt batteri som har hela 1930mAh. Batteriet ska enligt tillverkaren erbjuda inte mindre än två dagars uthållighet utan att behöva snåla med funktionerna eller användningen. En annan sak som får Xiaomi Phone att sticka ut är att den har stöd för både aGPS samt Rysslands navigeringssystem GLONASS.

Bland övriga specifikationer finner vi en 4-tumsskärm (FWVGA) från Sharp och en åttamegapixelkamera med F2.4-lins. MIUI-mobilen har därtill dubbla antenner som enligt utsago ska göra att man kan hålla enheten hur man vill utan att mottagningen försämras. Xiaomi Phone mäter 125mm x 63mm x 11.9mm och har en vikt på 149g.

På mjukvarufronten finner vi naturligtvis MIUI – en ovanligt avancerad, anpassad och skräddarsydd androidversion som bygger på Android 2.3.5. Om man inte gillar MIUI kan dock köpare av Xiaomi Phone installera nytt firmware då enheten kommer vara olåst. Modellen har tydligen blivit ”tortyrtestad” i laboratorium och sägs hålla i minst två år.

Vad kommer då allt detta kosta? Enligt uppgifter ska Xiaomi Phone gå på cirka $310, vilket idag motsvarar knappa 2000kr – ett minst sagt förmånligt pris om det visar sig stämma. Enheten ska gå att förboka den 29:e augusti och då leveras i oktober. Vi får hoppas att vi i Sverige får möjlighet att lägga vantarna på den här rackaren – finns det några spekulanter?

Tipstack till Ziq! Genom Engadget

Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia mini på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia mini Pro på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:

Mest kommenterat

 1. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 2. Vilka framsteg tror du på i mobiler under de kommande åren?
 3. Android 10 är den vanligaste versionen av systemet
 4. Google Messages börjar visa emojireaktioner från Iphones
 5. Från Galaxy S2 till S21 – så här mycket har hänt på tio år
 6. Oppo Reno 7 Pro har aviseringslampa kring kameramodulen

Mest läst

 1. Stadia Premiere Edition prissänkt till 250 kronor, inkluderar Chromecast Ultra och spelkontroll
 2. Har OnePlus förlorat del av sin identitet?
 3. MIUI har nu över 500 miljoner användare
 4. Dold inställning aktiverar Windows 11-menyer i Chrome
 5. Fyndtips (v47): Black Week har startat
 6. Swedroids fyndtipsfredag: Black Friday (v47)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta testar du nya appar eller spel i Play Store?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om