Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Mobile-review tittar närmare på ett tidigt exemplar av kommande Sony Ericsson X12 Anzu

Postat:
12:57 - 2010-11-17
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Den ryska tekniksajten Mobile-review.com har lyckats lägga vantarna på vad som sägs vara Sony Ericssons kommande modell X12 Anzu. Det har tidigare ryktats om att X12 skulle bli ett androidflaggskepp utan dess like, men specifikationerna på telefonen som nu börjar ta form är betydligt mer realistiska och kanske inte lika spännande för specifikationsknarkare.

X12 Anzu har fått en 4.3 tum stor TFT-skärm med FWVGA-upplösning, motsvarande 480×854 pixlar. Detta är 0.3 tum mer än X10, men samma upplösning. Skärmens digitizer skall ha hårdvarustöd för multitouch och under skalet tickar en Scorpion-processor på 800 MHz, som en del av MSM7230-plattformen. Samma plattform som vi finner i HTC Desire Z.

Kameran, som tidigare har ryktats vara på både 12 och 8 megapixlar, bekräftas nu – om man skall lita på Mobile-review – vara på 12 megapixlar. Då mjukvaran i prototypen, Android 2.1/Eclair, inte är redo ännu så är den för närvarande begränsad till 3 megapixlar vid stillbilder och CIF-upplösning (352×288 pixlar) vid videoinspelning.

Det tidigare ryktet som gjorde gällande att X12 skulle kunna spela in video i fullHD, det vill säga 1080p (1920×1080 pixlar), skjuts i och med MSM7230-plattformen effektivt i sank – MSM7230 klarar max 720p, och knappt ens det. Enheten ser vidare, glädjande nog, ut att ha fått en HDMI-port – något som torde glädja ivriga serie- och filmtittare som tycker om att ha ett litet videoarkiv på fickan.

När telefonen lanseras i början av 2011 så uppges den vara utrustad med Android 2.2/FroYo, med en uppdatering till Gingerbread aktuell till sensommaren. Som vanligt med Mobile-reviews uppgifter så får man ta dem med en nypa salt – ibland träffar de mitt i prick, andra gånger har de helt fel. Vilken kategori dessa uppgifter tillhör återstår att se.

Hoppa över till Mobile-review.com för betydligt mer information och fler bilder.
 

Tipstack till Hasse och d71!
 

Lägsta pris på Sony Ericsson X10 på Prisjakt just nu:


 

Mest kommenterat

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 5. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord
 6. Apple har presenterat tredje generationens AirPods

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 6. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta laddar du i regel mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om