Motorola Backflip – AT&T-variant på Cliq?

Postat:
20:29 - 2009-12-17
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
2

motorola-enzo-3

Motorola må ha gjort ett starkt intåg i androidvärlden med sin imponerande Droid/Milestone, men dess allra första androidtelefon Cliq (Dext i Europa) imponerade föga på allmänheten, trots ett av Motorola egenutvecklat gränssnitt kallat ”Blur”, med betoning på social interaktion i form av widgets för Twitter och Facebook et cetera. Nu kommer ytterligare en telefon från Motorola, vilken ryktas kallas Backflip eller Enzo, och den påminner under skalet väldigt mycket om sitt äldre syskon Cliq. Skärmen, processorn, minnesmängden, Blur-gränssnittet – allt är precis som på Cliq.

Bildgalleri och specifikationer efter hoppet.

Backflips ”säljgimmick” ser ut att vara att QWERTY-tangentbordet alltid är exponerat på baksidan av telefonen och fälls ut 180+ grader då man skall använda det (och samtidigt se skärmen), vilket ger ett mycket väl tilltaget tangentbord (se artikelbilden). En kul detalj är att då tangentbordet är utfällt så exponeras en laptopliknande trackpad på baksidan, för att man så smidigt som möjligt skall kunna navigera med fingrarna utan att byta grepp.

Telefonen skall enligt uppgift vara på väg till AT&T i USA, vilket gör den till deras första androidtelefon. AT&T kan knappast anklagas för att med entusiasm ha hoppat på androidtåget, då de istället har suttit med ensamrätt på sin guldkalv iPhone, men då ryktet säger att det exklusiva kontraktet med Apple går ut i 2010 så kan man ana att AT&T nu känner att de måste slå sig in på androidmarknaden också, men samtidigt vill de inte släppa en telefon som på allvar konkurrerar med iPhone, varför Backflip med dess fysiska tangentbord och gårdagens teknik passar perfekt.
 

Specifikationer
* 528 MHz Qualcomm MSM7201A
* 512 MB ROM
* 256 MB RAM
* 3.1 inch display 320 x 480 (HVGA)
* 5 megapixel camera with LED flash
* WiFi / Bluetooth 2.0 / GPS
* OS Android 1.5 with Motoblur
* GSM 850/900/1800/1900 W-CDMA 850/900/1700/1900/2100
* Reverse flip keyboard
* Rear directional touchpad

 


 

Via phandroid.