Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola berättar mer om Moto Mods för Moto Z – skal med ny funktionalitet

Postat:
11:48 - 2016-08-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
En smärre trend i smartphonebranschen just nu är möjligheten att utöka enheters funktionalitet genom moduler eller speciella skal. Google Project Ara har pågått i flera år och LG har satsat på modulär design för flaggskeppet G5 och eventuellt även för kommande V20.
En annan tillverkare med en liknande vision är Motorola. De lade grunden för Project Ara och hade hösten 2013 redan arbetat med projektet i ett år. Ara blev kvar hos Google när Motorola såldes till Lenovo men Motorola har fortsatt längs samma spår.

Moto Z och Moto Z Force presenterades i sommar med stöd för så kallade ”Moto Mods” – en slags skal som enkelt trycks över bakstycket och ger telefonerna ny funktionalitet. Motorola har arbetat på idén i två år.

Företaget har en utvecklarplattform som gör att vem som helst kan skapa egna skal. Motorola säger att de vill vara hårdvarans motsvarighet till mjukvarans appbutiker. Hur väl de kommer lyckas återstår att se, då en gemensam, öppen standard sannolikt behövs för att det hela ska slå igenom till breda massan.

moto-z

I ett blogginlägg skriver tillverkaren att de stötte på flera utmaningar när de designade Moto Z. För att undvika överhettning utnyttjar de vätskekylning vilken de beskriver som en typ av heatpipe-system. De skapade även ett högdensitetsbatteri och en AMOLED-panel som är 0,8mm tunnare än de flesta LCD-skärmar, får att få plats med allt i den 5,2mm tunna konstruktionen.

Anledningen till att telefonen är så tunn är sannolikt för att hålla tjockleken nere så gott det går när skal ansluts. Motorola Moto Z kostar cirka 6500 kronor i Sverige och ser ut att släppas i slutet av augusti.

Mest kommenterat

 1. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 2. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 3. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 4. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder
 5. Nubia Z30 Pro lanseras 20 maj, har kamera under skärmen
 6. Varför är tillverkare så dåliga på att använda senaste chippet för Wear OS? [Opinion]

Mest läst

 1. Hur ofta startar du om din mobil?
 2. Ryktesbilder på Google Pixel 6 och 6 Pro visar originell design
 3. Sonys specialmodell Xperia Pro släpps i Sverige för 24 990 kronor
 4. Asus introducerar Zenfone 8 – en liten mobil med hög prestanda
 5. Alarm-appen Timely upphör sista maj
 6. Fler tillverkare erbjuder längre uppdateringsperioder

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta startar du om din mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om