Motorola Droids obskyra kamerabugg avslöjad

Postat:
01:06 - 2009-11-18
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
375

motorola-droid-kamerabugg

Ni som med iver följde lanseringen av Motorola Droid och kastade er över de första recensionerna känner säkerligen till att de allra flesta recensenterna var över lag mycket positiva, men alla, utan undantag, sågade kameran vars kvalité var milt sagt bedrövlig. De flesta verkade förmoda att Motorola hade valt en riktigt usel CMOS/kameralins och att det helt enkelt inte var så mycket att göra åt detta.

Nu visar det sig dock att problemet är mjukvarurelaterat, och inte nog med det, det sker bara vissa datum. Buggen är knuten till kamerans autofokus och de tidsstämplar som Droid associerar med bilderna som tas, och enligt Googles Dan Morrill som fann buggen så rör det sig om något som sker i cykler om 24.5 dygn: Kameran presterar illa i 24.5 dygn, varpå den plöstligt fungerar som den skall i 24.5 dagar. Brytpunkten var den 17:e november, så Droid-ägare kan förvänta sig en kamera som fungerar väl till och med klockan 12 på dagen fredagen den 11:e december.

Här är vad Dan hade att säga om det hela:

There’s a rounding-error bug in the camera driver’s autofocus routine (which uses a timestamp) that causes autofocus to behave poorly on a 24.5-day cycle. That is, it’ll work for 24.5 days, then have poor performance for 24.5 days, then work again.

The 17th is the start of a new “works correctly” cycle, so the devices will be fine for a while. A permanent fix is in the works.

 

Gissningsvis kommer Motorola – eller Google – släppa en fix för detta innan dess. Hursomhelst så är det en bugg av det lite lustigare slaget som vi på Swedroid drog på smilbanden åt. Känner ni till några andra obskyra buggar i likhet med denna? Dela med er i kommentarerna!
 

Via AndroidGuys.