Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola introducerar stryktåliga telefonen Defy

Postat:
07:57 - 2021-06-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Motorola har presenterat en stryktålig telefon, Defy, som tagits fram i samarbete med Bullitt Group. Namnet kanske klingar bekant, då Motorola även lanserade en Defy-telefon år 2012.
Telefonen har en konstruktion som liknar ett skal, med stöd för att fästa en handledsrem i ena hörnet (remmen ingår). Enheten är IP68-klassad och ska klara av sötvatten på djup ned till 1,5 meter i 35 minuter. Panelen skyddas av Gorilla Glass Victus.

Enligt Motorola kan Defy överleva fall ned mot hårda ytor från upp till till 1,8 meter, beroende på hur den landar. Tillverkaren nämner även att enheten kan hantera temperaturer mellan -30C och 75C, samt att den tål fukt och saltdimma. Defy kan tvättas med tvål desinfektionsmedel.

Utöver de vanliga ström- och volymknapparna erbjuder Defy en programmerbar fysisk knapp. Prestandamässigt ligger Defy i budgetklassen med hårdvara som en 6,5-tumsskärm (LCD / HD+), Snapdragon 662, 4GB RAM och 64GB lagring.

Lagringsutrymmet kan utökas med minneskort och det finns dubbla SIM-platser. Motorola listar USB-C, fingeravtrycksläsare, NFC, Bluetooth 5.0, hörlursutgång, samt ett 5000mAh-batteri med 20W-laddning.

För fotografi erbjuds en 48MP-kamera med bländaren f1,8 tillsammans med två 2MP-sensorer, medan frontkameran har 8MP. Telefonen lanseras med Android 10 vilket inte är optimalt, med tanke på att Android 10 släpptes för snart två år sedan. Defy kommer uppdateras till Android 11 men därefter kanske det tar stopp.

Enligt svenska pressreleasen släpps Defy i Sverige om några veckor. Pris i kronor anges inte men europriset ligger på 329.

Mest kommenterat

 1. Vilket är ditt värsta mobilmissöde?
 2. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 3. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 4. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 5. Microsoft Surface Duo 2 släpps i höst med Snapdragon 888 enligt rykte
 6. OnePlus kommer göra batteri-optimeringen valfri

Mest läst

 1. OnePlus lanserar trådlösa hörlurarna Buds Pro med aktiv brusreducering
 2. Google berättar vilka smartklockor som får Wear OS 3
 3. Samsung släpper webbapp som återskapar deras mobilgränssnitt
 4. Allt om OnePlus Nord 2 5G
 5. Designer förklarar varför Google övergav nedre adressfältet i Chrome
 6. TeslaCoil släpper beta av Nova Launcher 7 i Play Store

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket bryr du dig om smartklockor idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om