Motorola låter bli att uppdatera vissa enheter, säger att Android 4.0 kommer göra dem sämre

Postat:
10:28 - 2012-05-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
58När Google berättade
 att medlemmarna i Open Handset Allience garanterat att uppdatera sina enheter under 18 månader efter att de släppts påpekade sökjätten att avtalet bara gällde så länge hårdvaran kunde hantera uppdateringen.

Vi förmodade att den lilla punkten skulle kunna användas som ursäkt för tillverkare att inte uppgradera vissa enheter. Avtalet skulle därför i praktiken bli godtyckligt.

Motorola Mobility som förväntas ägas helt av Google nästa vecka har meddelat att bland annat Droid 3 och Droid X2 kommer bli utan uppgraderingar för att Android 4.0 inte ”kommer göra dem bättre”. Det berör egentligen inte oss i Sverige men kan ändå vara intressant.

De enheter Motorola säger inte klarar av Android 4.0 släpptes i mitten av förra året och har dubbelkärniga 1GHz-processorer och 512MB RAM. Om HTC kan få Ice Cream Sandwich att flyta fint på en mobil med enkelkärnig 600MHz-processor och 512MB RAM och Sony kan uppdatera hela sin single-core-serie från förra året borde väl Motorola kunna få ICS att fungera på dubbelkärniga mobiler?

Vad tycker ni om saken? Är androidtillverkare överlag för dåliga på att uppgradera sina enheter eller tycker ni de flesta håller måttet? Är uppdateringar ett problem för Android överlag? Gör Motorola rätt i att inte uppgradera vissa enheter eller använder de hårdvaran som en ursäkt för att slippa?

Genom Droid-Life