Motorola offentliggör Moto G Stylus 5G – budgetmobil med pekpenna

Postat:
18:01 - 2021-06-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
8

Motorola har utökat sin digra Moto-serie med budgetmobiler genom Moto G Stylus 5G. Telefonen har något så pass ovanligt som en pekpenna med tillhörande fack i konstruktionen, något vi annars mest bara sett i Note-serien.

Detta blir Motorolas tredje telefon med pekpenna, vilken för övrigt ska ha blivit enklare att ta ut och sätta tillbaka i facket. Enheten erbjuder en 6,8-tumsskärm (LCD / 1080p+), Qualcomm Snapdragon 480, 6GB RAM och 256GB lagring. Nyheter gentemot föregångaren är 5G-stöd samt ett större batteri med en kapacitet på 5000mAh.

Motorola säljer även en upplaga med 4GB RAM och 128GB lagring. Medlemmarna i kamera-kvartetten på bakstycket är en 48MP huvudkamera med bländaren f1,7, en 8MP supervidvinkelkamera, en 5MP-sensor för makrofotografi, samt en 2MP djupmätande kamera. Den vänsterjusterade hålstanskameran framtill når 16MP.

Moto G Stylus kör Android 11 och har likt många andra mindre kostsamma telefoner en hörlursutgång. Instegspriset i USA ligger på 400 dollar, vilket kan tyckas mycket med tanke på att enhetens chipp främst syns till i ännu lägre prisklasser. Vi återkommer ifall nya Moto G Stylus släpps i Sverige.