Motorola planerar att släppa 20 till 30 androidlurar under 2010

Postat:
09:33 - 2010-01-21
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
363

Motorola har på mindre än ett år gått från ruinens brant till att vara en av de allra mest omtalade mobiltillverkarna, inte minst under den senare halvan av 2009. Deras helhjärtade satsning på Android rent allmänt och Droid i synnerhet ligger till grund för deras succecomeback, och 2010 ser ut att kunna bli ännu bättre för den forna giganten med säte i Schaumburg, Illinois.

Under en presskonferens i Singapore igår lät Motorolas Spiros Nikolakopoulos meddela att de under 2010 ämnar lansera mellan 20 och 30 modeller världen över. En inte alltför vild gissning är att många av dessa modeller är mer eller mindre identiska med endast mindre regionala variationer, som exempelvis Motorola MOTOROI (avsedd för den sydkoreanska marknaden) som i grunden är samma telefon som XT701 (avsedd för Kina).

Vidare kunde Spiros berätta att de även fortsatt, förstås, kommer satsa på Android, och att de ämnar leverera sina telefoner med tre olika androidvarianter: Den relativt hårt modifierade BLUR-varianten, en lättare modifierad androidversion samt Android i grundutförande. Vilka versioner som kommer till vilka telefoner är okänt, men nog vore det tjusigt om Motorola erbjöd kunderna att välja själv? Det vore en smärre revolution i mobilvärlden.
 

Via Android Authority.