Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola presenterar fyra nya telefonmodeller i Moto G-serien: G7, G7 Plus, Power och Play

Postat:
16:54 - 2019-02-07
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Motorola har uppdaterat Moto G-serien med fyra nya modeller – G7, G7 Plus, Power och Play – där samtliga modeller med undantag för Play har en skärmstorlek på 6,2 tum med höjd- och-breddförhållandet 19:9. Play-modellen har en mindre skärm om 5,7″ och har liksom Moto G7 Power endast HD-upplösning medan G7 samt G7 Plus erbjuder full HD-upplösning. Samtliga modeller kommer med Android Pie/9.0 och är tillgängliga från och med idag i Sverige.

Moto G7

Moto G7 har 4 GB RAM och 64 GB flashminne samt bygger på Qualcomms Snapdragon 632-plattform som uppges vara upp till 50% snabbare än S450-chippet som sitter i föregångaren (G6). Enheten är i övrigt bestyckad med två kameror på bakstycket där primärsensorn har en upplösning på 12 MP (f/1.8) med stöd för 4K-inspelning i 30 FPS, medan den sekundära sensorn som används för djupseende/porträttfotografering har en upplösning på 5 MP. Frontkameran har en upplösning på 8 MP (f/2.2).

Både fram- och baksida täcks av Gorilla Glass 3 och enheten har stöd för Motorolas snabbladdningsstandard TurboPower som levererar en effekt på upp till 27 W. Batteriet har en kapacitet på 3000 mAh och både G7 samt G7 Plus uppges vara stänksäkra.

 

[G7 specifikationer]

Moto G7 Plus

Moto G7 Plus har samma mängd RAM och flashminne som G7, men bygger i stället på det något kvickare Snapdragon 636-chippet. Primärkameran har också högre upplösning med en 16MP-sensor (f/1.7) samt optisk bildstabilisering medan frontkameran har en upplösning på 12 MP. Skärmstorlek såväl som upplösning är identisk med G7 medan batteriet däremot har en högre kapacitet om 3500 mAh.

[G7 Plus specifikationer]

Moto G7 Power

Moto G7 Power har som namnet antyder ett stort batteri med en kapacitet på hela 5000 mAh som påstås ge upp till 60h batteritid. Telefonen har samma skärmstorlek som G7 och G7 Plus om 6,2″, men skärmen saknar full HD-upplösning och använder samma chipp som G7 (S632). Telefonen har endast en kamera på bakstycket med en upplösning på 12 MP (f/2.0) med PDAF för snabbare autofokus, medan den främre kameran har en upplösning på 8 MP (f/2.2).

[G7 Power specifikationer]

Moto G7 Play

Moto G7 Play är den enklaste telefonen i serien och har en mindre skärm på 5,7″ med 720p-upplösning samt endast 2 GB RAM i motsats till övriga modeller som har 4 GB. Play har inte heller stöd för snabbladdning och den saknar också NFC-stöd. Primärkamerna har en upplösning på 13MP (f/2.0) medan den främre kameran har en upplösning på 8MP (f/2.2).

[G7 Play specifikationer]

Gemensamt för samtliga modeller ur G7-serien är att de har FM-radio samt dubbla SIM-kortplatser. Alla varianter med undantaag för Play är också utrustade med NFC, vilket gör det möjligt att exempelvis dra nytta av Google Pay/GPay som lanserades i Sverige för ett antal månader sedan.

Tillgänglighet och pris

Samtliga modeller – G7, G7 Plus, G7 Power och G7 Play – finns tillgängliga i Sverige från och med i dag och enheterna kostar från 1 590 kr till 3 290 kr.

 • Moto gplay kostar från 1 590 SEK och finns i färgerna deep indigo, fine gold.
 • Moto g7 power kostar från 2 290 SEK och finns i färgerna black, marine blue, violet gradient.
 • Moto g7  kostar från 2 790 SEK och finns i färgerna ceramic black, white.
 • Moto g7 plus kostar från 3 290 SEK och finns i färgerna deep indigo och viva red.

Mest kommenterat

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 3. Samsung TV Plus kommer till Norden
 4. Sonys aptitretare inför evenemanget nästa vecka
 5. Nokia introducerar X20 och X10 med tre års uppdateringar
 6. Sista uppdateringen av Google Play Music gömmer appen

Mest läst

 1. Apple höll Imessage från Android för att skydda sin inhägnade trädgård
 2. Google-experiment visar vad som finns rakt på andra sidan jorden
 3. Samsung TV Plus kommer till Norden
 4. Hur skickar du främst meddelanden med din smartphone?
 5. Renderade bilder påstås visa Googles smartklocka
 6. Swedroids fyndtipsfredag (v14)

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Androidversion har din telefon?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om