Motorola presenterar nya enheter – Motorola RAZR och MotoActv

Postat:
21:15 - 2011-10-18
Skribent:
Henrik
Kommentarer:
47

Med endast timmar kvar till det hypade eventet som hålls av Samsung i samarbete med Google passar hårdvarutillverkaren Motorola på att utannonsera sina nya produkter. Den nya Motorola RAZR (som går under namnet Droid RAZR i USA) är enligt Motorola den bästa mobiltelefonen på marknaden just nu, och med den nya MotoActv ger man sig in på en ny marknad för företaget av den mer aktiva sorten.

Motorola har alltså återinfört den gamla RAZR-serien, som många kan relatera till den ultratunna vikbara telefonen från ett par år tillbaka. Trots att RAZR inte är vikbar är den dock väldigt tunn, som Motorola mer än gärna påpekar. Vad som är överraskande är inte bara att den är tunn, utan ”världens tunnaste smartphone” enligt Motorola där den endast mäter in på 7,1mm. Just den punkten kan man dock ställa sig tveksam till, då man oftast mäter tjockleken på den tjockaste punkten på telefonen och inte den tunnaste, men oavsett är det otroligt tunt.

Med Gorilla-glas som täcker en skärm på 4.3″ med qHD-upplösning (540×960), Super AMOLED-teknik samt kevlar på baksidan(!) verkar det vara en telefon som tål en del, och som om det inte vore nog introducerar Motorola också sin nya teknik Splash Guard som använder nanoteknologi. Motorolasäger följande om tekniken som, om den fungerar som tänkt, är mäkta imponerande.

Thin no longer equals frail. We made the MOTOROLA RAZR with KEVLAR® fibre, while Corning® Gorilla® Glass helps the screen stand up to the scratches and scrapes that are bound to happen. Spilt coffee? Caught in the rain? No problem. This phone is protected with a splash-guard coating — even the electrical boards inside.

Processorn, som är av dubbelkärnig typ, klockar in på 1,2GHz och får hjälp av 1 GB RAM att hantera en hel del applikationer. Batteriet klarar av att hålla 1750mAh, och Motorola berättar med glädje att telefonen har en extremt bra batteritid. Telefonen klarar av 12,5 timmes taltid och nästan 9 timmars filmvisning på en laddning – imponerande!

Samtidigt presenterar man nyheter gällande mjukvaran, och innan alla frågar – nej, Motorola RAZR kör inte Ice Cream Sandwich som presenteras om några timmar. Gingerbread 2.3.5 gäller än så länge, och vi har inte fått veta om man planerar en uppgradering till ICS. Man har å andra sidan uppdaterat den egna mjukvaran en del, och där tillhör nyheterna Moto Cast som agerar ett personligt molnutrymme där användare kan ladda upp och dela innehåll med andra samt hålla en säkerhetskopia på det som behöver sparas. Inget revolutionerande, men utan tvivel en välkommen nyhet. Man presenterar i samma veva Smart Actions som hjälper till att spara på batteriet, och enligt Motorola kan man få ut så mycket som 30% extra batteritid via Smart Actions.

Som om inte det vore nog tar Motorola RAZR steget in i affärsvärlden och erbjuder fullt stöd för jobbmail, kalender och Office-dokument. Man satsar även på videokonferenser, kryptering och så kallad ’remote wipe’. Så, vad kan mer saknas med en telefon som har till synes allt och lite till? 4G såklart!

Det är inte heller den taskiga låtsas-tolkningen av 4G som man gärna använder i det stora landet i väst (där hastigheterna inte är i närheten av vad de borde vara), utan riktig LTE-uppkoppling som till exempel Telia har haft i Sverige sedan 2009. En talesman (kvinna?) från det amerikanska nätverket Verizon var där och presenterade nyheten, men såvitt vi kan se nämndes det ingenting om det gäller versioner som dyker upp i Europa eller inte. Vad vi däremot vet är att enheten släpps världen runt i november till ett ännu icke-nämnt pris. Med denna kommer man att sälja en uppsättning tillbehör, bland annat laptop-dockor (känt från Motorola Atrix) på 10 respektive 14 tum, skrivbordsdockor, batteripack, trådlösa tangentbord och strömadaptrar.

Vill ni läsa mer om telefonen så har Motorola en hemsida redo, och skulle inte det räcka har This Is My Next precis haft en trevlig hands on-stund med telefonen.

Vidare till den andra stora nyheten från Motorola under kvällen – MotoActv. Som namnet antyder är det en enhet som riktar sig till den mer aktiva människan, marknadsförs som ”the ultimate fitness device” och ser väldigt mycket ut som en klocka (och delar helt ärligt en hel del likheter med iPod Nano). Med en accelerometer och GPS kan den hålla koll på hur många kalorier du förbränner och hur långt du springer. Enheten tickar på i 600MHz, kör Android (av onämnd version) och väger endast 35 gram. Enheten är i sig väldigt liten och fästs fast på ett armband för att fungera som en klocka (mycket likt Sony Ericssons LiveView).

Enheten klarar av varierande väderlekar och är gjord för tuffa tag. Man försäkrar om att den även är svett-säker, vilket man verkligen får hoppas när man ska ut och springa med den i regn och rusk. Det inbyggda minnet är på antingen 8GB eller 16GB beroende på vad du är beredd att betala, och förutom FM-radio har enheten också en egen coach som pratar med dig i hörlurarna. Alla resultat kan laddas upp till företagets nya tjänst, motoactv.com, där resultat lagras och motionsrundor kan planeras. Med enheten följer ett av två trådlösa headset som paras till enheten (som i sin tur kan paras till en Android-telefon för telefonsamtal, SMS och liknande – något som ännu en gång för tankarna till SE LiveView). Paketet kostar antingen $249 eller $299 beroende på vilken minnesmängd användaren är ute efter, och släpps den 6:e november – om det är överallt eller bara i USA återkommer vi med.

Prestentationen bjöd varken på Ice Cream Sandwich eller nya Xoom-tablets, men trots det måste jag säga att det var intressanta produkter som utannonserades under kvällen där den antydda hållbarheten på RAZR imponerar. Givetvis får ni mer än gärna berätta vad ni anser om de nya produkterna – är ni också imponerade av RAZR?

Tack till alla som tipsade!

Bilder och information genom Engadget

Lägsta pris på Motorola Defy på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Motorola Xoom 32GB (WiFi) på Prisjakt just nu: