Motorola presenterar smartklockan Moto 360 med Android Wear

Postat:
18:28 - 2014-03-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
98

Google tillkännagav nyss Android Wear, vilket är en särskild variant av mobilplattformen för smartklockor och andra typer av enheter som bärs på kroppen. Presentationerna av smartklockor som kör Android Wear har redan börjat trilla in och först ut har vi Moto 360 från Motorola.

Bara genom att slänga en titt på enheten är det lätt att se smartklockorna nu nått nästa nivå och att vi är framme vid nya generationen. Moto 360 ser nämligen ut som en klocka. Det är ingen fyrkantig, klumpig enhet som ser väldigt teknisk ut och mer liknar en liten mobil på handleden.

motorola-moto-360-smartklockor-5
motorola-moto-360-smartklockor-4

Motorola har lyckats få till en rund design som liknar ett klassiskt armbandsur, utan tjocka kanter och en massa knappar och tjocka armband. Tillverkaren avslöjar inga tekniska detaljer på sin sajt, men Moto 360 verkar dra fördel av Android Wear med allt vad det innebär.

Användare kommer kunna få hjälp med navigering, dra fördel av Google Now-liknande funktionalitet med matnyttig och automatisk information, få en röstassistent på handleden, samt den vanliga samlingen aviseringar och meddelanden. Motorola Moto 360 landar nu i sommar.


motorola-moto-360-smartklockor-3
motorola-moto-360-smartklockor-7