Motorola presenterar stryktåliga Defy 2, stödjer satellitmeddelanden

Postat:
09:30 - 2023-02-25
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
4

Motorola har lanserat en ny stryktålig telefon i form av Defy 2. Ett av Motorolas försäljningsargument är att Defy 2 stödjer satellitmeddelanden. Meddelandena kan innehålla 140 tecken och stödjer Unicode.

Användarens fysiska plats kan bifogas i satellitmeddelandena. När ett satellitmeddelande skickas får mottagaren det som ett vanligt SMS. För att mottagaren ska kunna svara behövs dock en särskild app, som är gratis. Ett Bullitt-abonnemang krävs för att skicka satellitmeddelanden. Det billigaste kostar fem euro i månaden och inkluderar 30 meddelanden per månad.

Vad har då Motorola Defy 2 för hårdvara? Skärmen är 6,6″ med IPS LCD-teknik, FHD+, bildförhållandet 20:9, Gorilla Glass Victus och 120Hz uppdateringsfrekvens. Skärmen ska kunna användas med blöta fingrar och med handskar. Systemet drivs av 5G-chippet MediaTek Dimensity 930 (6nm) tillsammans med 6GB RAM och 128GB lagring. Utrymmet kan utökas genom minneskort.

Defy 2 erbjuder fyra kameror: en 50MP huvudkamera, en 8MP supervidvinkelkamera, en 2MP makrokamera och en 8MP frontkamera. Telefonen har konstruerats för att motstå både hetta och kyla. Enheten påstås kunna överleva 24 timmar i -30C och i 75C. Konstruktionen är IP69K-klassad och har testats mot MIL-STD-810H.

Trots att Motorola Defy 2 har presenterats under MWC i Europa är det möjligt att enheten inte kommer lanseras här, då Bullitt bara nämner Nordamerika och Sydamerika i sitt pressmeddelande.