Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Motorola RAZR erhåller mindre uppdatering – ICS lyser med sin frånvaro

Postat:
20:42 - 2012-03-21
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Motorola har under dagen påbörjat utrullningen av en FOTA-uppdatering (firmware-over-the-air) för Motorola RAZR som inom kort också bör nå oss nordbor eftersom den uppges avse den internationella versionen av telefonen. Det handlar dock inte om ännu en Ice Cream Sandwich-uppdatering, som exempelvis både Samsung och HTC redan mäktat med att leverera för utvalda enheter, utan i stället rör det sig om en mindre Gingerbread-uppdatering.

Till nyheterna i uppdateringen hör fler Smart Task-funktioner, förbättrad navigering bland menyer och inställningar och bättringar avseende batteritid samt kameraprestanda. Vidare ingår också en säkerhetspatch från Google (2.3.6).

Varför otåligheten kanske är aningen mer påtaglig gällande avsaknaden av Ice Cream Sandwich / Android 4.0 för speciellt RAZR-användarna kan ha sin förklaring i flera skäl. I takt som rykteskvarnen var igång som värst inför lanseringen av sagda telefon, så pågick ivriga diskussioner bland androidfantaster kring om det inte kunde vara så så fint att RAZR från första början skulle levereras med Ice Cream Sandwich / Android 4.0 installerat. Android 4.0 hade trots allt för första gången sett offentlighetens ljus i samband med Google I/O-presentationen i maj månad samma år, och ett fåtal månader därefter stod det dessutom klart att Google köpt Motorola Mobility.

Det var inte heller någon hemlighet att Google dagen efter RAZR-lanseringen i sin tur skulle lansera Galaxy Nexus – varför vi var många som under RAZR-lanseringen höll tummarna för att få ta del av en för androidvärlden unik händelse; en större uppdatering av Android  lanserad på annat än en Nexus-enhet inom loppet av blott 24h.

Om vi går tillbaka till version 2.1 av Android och lanseringen av Nexus One har Nexus-enheterna sedermera – med undantag för Honeycomb – varit först ut med nya större Android-versioner. Vad gäller Honeycomb eller Android 3.0 var Motorola däremot först ut, naturligtvis i nära samarbete med Google, vilket förstås bidrar till förvåningen över fördröjningen av ICS för exempelvis RAZR. Av någon anledning blev XOOM aldrig någon medlem i Nexus-famljen trots att den levererades med en ”ren” version av Android.  Kanske ser vi däremot en Nexus-platta framöver om de rykten som avser ASUS samarbete med Google stämmer.

Swedroid var på plats vid lanseringen av RAZR i Berlin den 18 oktober och kan därför vittna om suset som gick genom publiken när det stod klart att Google-ägda Motorola Mobility för det första inte tänkte leverera RAZR med ICS installerat, och för det andra inte skulle släppa en ICS-uppdatering förrän i första kvartalet 2012. Förväntningarna var trots allt skyghöga med tanke på alla händelser som föranlett lanseringen – kanske orimligt höga.  Tyvärr sköt Motorola planerna på att släppa ICS under det första kvartalet  i sank för ett antal dagar sedan – varför ICS-premiären nu i stället är famskjuten till någon gång under nästa kvartal.

Eftersom RAZR är en så pass modern telefon och därutöver bygger på en snarlik hårdvaruplattform med Galaxy Nexus (OMAP4430/OMAP4460-serien), samt tillverkas av ett bolag som Google numera äger finns det möjligtvis fog för RAZR-ägare att kanske vara lite extra otåliga vad gäller uppdateringen.

Vad anser ni läsare? Har ICS-fördröjningen påverkat hur ni framöver kommer resonera inför ett eventuellt telefonköp eller är det här inget ni lägger större vikt vid? Uppdateringen kommer trots allt i sinom tid.

Genom Motorola Europe

Mest kommenterat

 1. Hur skyddar du din smartphone?
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Disney+ utökas med Star [Notis]
 4. Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat
 5. Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna
 6. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Mest läst

 1. Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla
 2. Spotify HiFi erbjuder ljud i losslesskvalitet
 3. Spotify testar ny biblioteks-vy i Androidappen
 4. Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar
 5. Disney+ utökas med Star
 6. Hur skyddar du din smartphone?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Använder du skal till din primära mobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om