Motorola stämmer Apple – vill hindra iPhones, iPads och Macs att nå USA

Postat:
13:21 - 2012-08-22
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
84

Vi är ärligt talat trötta på alla beklagliga stämningar i mobilvärlden och dessa stridigheter har inget att göra med vad vi tycker om med telefonteknik, Android och mobilplattformar. Google tycks känna samma sak och företagets policychef Pablo Chavez har nyss sagt att patentkrigen inte hjälper konsumenter, marknaden eller den tekniska utvecklingen:

“We think that these patent wars are not helpful to consumers. They’re not helpful to the marketplace. They’re not helpful to innovation.”

Senaste inslaget i patentkrigen står Google-ägda Motorola Mobility för som har stämt Apple för att ha inkräktat på sju stycken av tillverkarens patent. De avser platspåminnelser, e-postaviseringar och videospelare.

Enligt Motorola är Apple ovillig att komma fram till en licensieringslösning och företaget vill därför att Apples asientillverkade iPads, iPhones och Mac-datorer inte längre ska få importeras till USA. Motorola och Apple har varit i luven på varandra sedan 2010 efter att en fredlig lösning om licensiering av teknik inte kunde nås.

Det pågår en rad rättegångar i mobilvärlden för tillfället och Apples och Samsungs är den mest omskrivna. Kommer detta spektakel någonsin få ett slut?

Tack till alla som tipsat! Genom Bloomberg

Lägsta pris på Motorola RAZR på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 4X HD på Prisjakt just nu: