Motorola uppdaterar Moto X till Android 4.4 på tre veckor

Slår Nexus 4

Postat:
23:19 - 2013-11-18
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
80

Egentligen berör det här inte oss i Sverige eftersom Moto X inte säljs här, men det är ändå anmärkningsvärt att Motorola nu är på väg att uppdatera sin telefon till Android 4.4 – på cirka tre veckor. Amerikanska Verizon-kunder som anmält sig förväntas få uppdateringen vilken dag som helst i form av ett så kallat ”soak test”, det vill säga en version som först testas på en mindre skara under en period för att se att allt fungerar.

Även om det dröjer ännu en vecka eller två innan KitKat rullar ut till alla Verizon-kunder i USA som använder Moto X är det ändå en påfallande snabb uppdatering. Till exempel har LG Nexus 4 inte fått en automatisk uppdatering till Android 4.4 i Sverige än. Nexus-enheterna är de modeller som snabbast uppdateras till nya Androidversioner eftersom Google (med få undantag) står för mjukvaran.

Nu verkar det alltså som att Motorola tillhandahåller uppdateringar ungefär lika snabbt som sin ägare Google. Motorola har satsat på ett gränssnitt som är mycket likt original-Android vilket lär underlätta uppdateringsarbetet. Förmodligen har företaget även en fördel av kopplingen till Google och i det här fallet har certifieringar och byråkrati kanske dessutom påskyndats genom samarbete med Verizon.

Oavsett bådar det gott för att framtida Motorola-telefoner kommer erhålla rappa uppdateringar till nya Androidversioner. Moto X får KitKat på cirka tre veckor medan andra tillverkare inte förväntas släppa Android 4.4 förrän tidigast efter tre månader.

Senaste artiklarna om MOTOROLA MOTO X

→ Se fler artiklar om ämnet