Motorola visar upp mobil med rullbar skärm under MWC

Postat:
11:45 - 2023-02-27
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Vi har hittills mest bara sett foldables på smartphonemarknaden men ett nytt användningsområde för den flexibla skärmtekniken, rollables, ser ut att vara på gång. Motorola har exempelvis visat upp en konceptmobil med rullbar skärm under Mobile World Congress.

Grundtanken är samma som för foldables: att kunna tillhandahålla flera olika skärmstorlekar i telefoner. En fördel med rollables är att de inte behöver vara lika tjocka och klumpiga som foldables, då de inte viks ihop på mitten.

Ifall mer skärmyta behövs kan en del av skärmen rullas ut ytterligare. I Motorolas koncept kan skärmen expanderas genom dubbeltryck på strömknappen. Skärmen kan även expanderas automatiskt ifall användaren exempelvis väljer att visa en video i landskapsläge.

Motorola har gjort så att den rullbara skärmen är synbar på bakstycket och kan användas som sökare ifall bakre kamerorna utnyttjas för porträttbilder. Även om det är svårt att se i videon verkar panelen skyddas av ett plastlager på bakstycket, så den inte tar skada.

Skulle ni kunna tänka er att skaffa en rollable i framtiden?