Motorola Xoom blir dyrare än iPad

Postat:
14:15 - 2011-02-20
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
71

När den amerikanska operatören Verizon börjar sälja Motorolas omskrivna och redan nu omåttligt populära androidtablet Xoom så gör de det till ett pris som sannolikt är lite högre än vad de flesta hade hoppats och trott.

Med en prislapp på 799 amerikanska dollar, motsvarande drygt 5200 svenska kronor, så är Xoom (32 GB, wifi + mobildata) 70 dollar eller närmare 500 kronor dyrare än motsvarande iPad (32 GB, wifi + mobildata). Innan de officiella priserna presenterades häromdagen så hade de flesta, baserat på blogginlägg och i artikelkommentarer runtom på nätet, trott och hoppas på en aggressivare prissättning på mellan 599 och 699 amerikanska dollar.

Lite snabb huvudräkning antyder att 32 GB-versionen av Xoom, med wifi + mobildata, sannolikt landar på över 7000 kronor inklusive moms och det faktumet att svenska operatörer och återförsäljare på grund av mindre volymer inte kan få samma ”mängdrabatt” som amerikanska Verizon. Vi kan jämföra detta med Apples iPad 32 GB med wifi och mobildata som ligger på 6700 kronor, inklusive frakt.

Hur ser ni på den här prisbilden? Är den värd pengarna, eller blir det bara för saftigt för en tablet? Att den har kraftfullare hårdvara är iPad råder det förstås inget tvivel om, men är det nog för att motivera ett högre pris? Skriv en rad i kommentarerna.
 

Via Mobil.se. Tipstack till alla tipsare!
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy Tab på Prisjakt just nu:


Lägsta pris på Toshiba Folio 100 på Prisjakt just nu: