Motorolas kommande Honeycomb-tablet Everest videodemas [Uppd: bättre bilder]

Postat:
05:47 - 2010-12-08
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
10

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ZAqBPW3avYs

Efter gårdagens All Things D-intervju med Android-chefen Andy Rubin så kunde vi rapportera om såväl Gingerbread som Nexus S och Motorolas kommande androidtablet, vilken tydligen har fått arbetsnamnet Everest. Everest rullar med en tidig version av Android Honeycomb under skalet, och vi kunde igår bland annat läsa lite om kommande versionen av Google Maps och se en handfull suddiga bilder på enheten i fråga.

Under kvällen dök det emellertid även upp videoklipp från eventet i fråga, och i detta får vi en betydligt bättre bild av Android Honeycomb såväl som av tableten själv. Vi kan bland annat se enhetens låsskärm och något som ser ut att vara en specialutvecklad RSS-läsare som utnyttjar den större skärmen betydligt bättre än en vanlig androidapp.

Lite länge in i klippet ser vi hemskärmen vilken ser ut att innehålla bland annat en bokmärkeswidget och en meddelandewidget, samt en genväg till Google Maps. Det mesta i gränssnittet är väldigt mörkt, och vi tycker oss ana varthän Android rent grafiskt är på väg redan med 2.3/Gingerbread. Ytterligare en bit in kan vi se Gmail-klienten vilken precis som RSS-läsaren har fått ett kraftigt omarbetat gränssnitt jämfört med på telefonversionen. Här demonstreras även animationen då man växlar mellan porträtt- och landskapsläge, vilken ärligen inte ser helt ”smooth” ut.

I Maps-applikationen kan vi se en hel del läckra nyheter som exempelvis en steglös zoom som med hjälp av den nya vektorgrafiken kan avslöjar fler och fler detaljer i takt med att man zoomar in – till skillnad från den gamla lösningen med bitmappsbilder som måste laddas om för varje zoomnivå. Vi kan vidare se läckra 3D-effekter i stil med vad som sedan tidigare finns i Google Earth med 3D-byggnader och möjligheten att luta betraktningsvinkeln.

Exakt vad som kan tänkas komma till telefoner och vad som är unikt för tablets och/eller enheter med mycket kraftfull hårdvara vet vi ej, men att en del av det nya kommer även till smartphones bekräftade Andy Rubin själv redan igår.

Uppdatering: Bättre bilder på enheten i fråga.


 

Lägsta pris på Motorola Milestone 2 på Prisjakt just nu: