Motorolas prisvärda budgettelefon Moto G nu på svenska butikshyllor

Postat:
23:59 - 2014-03-09
Skribent:
| Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
31

Den kompetente budgetmodellen Moto G, från den amerikanska tillverkaren Motorola, har länge lyst med sin frånvaro här i Sverige medan den runtom i världen har uppskattats, och av många hyllats, som en av de allra mest prisvärda telefonerna på marknaden.

Moto G ståtar bland annat med en 4,5 tum stor HD-skärm (720×1280 pixlar), en fyrkärnig processor (1,2 GHz), 1 GB RAM och den allra färskaste Android-versionen (4.4/KitKat) under skalet och har i vissa länder sålts för så lite som en dryg tusenlapp, omräknat till svenska kronor.

När Moto G nu börjar dyka upp på svenska butikshyllor hos svenskbaserade återförsäljare så är prislappen dessvärre en god bit högre; i skrivande stund från 1690 kronor.

Även om prislappen som väntat är högre här i Sverige så får man ändå väldigt mycket för pengarna, och man får därtill via svenska butiker en viss trygghet vad gäller öppet köp och eventuella garanti- eller serviceärenden.

Vi har på redaktionen ett eget utvärderingsexemplar av krabaten i fråga och vi är rörande eniga i att det är svårt att inte låta sig charmas av det knubbiga lilla kraftpaketet. Även om vi inte har för avsikt recensera Moto G så törs vi ändå, utan att tveka en sekund, rekommendera den till alla er som söker en mellanklasstelefon till budgetpris.
 

Processor: 1,2GHz quad-core
Plattform: Snapdragon 400
RAM: 1GB
Skärm: 4,5" / HD / 326PPI
Skärmtyp: LCD
Kamera: 5MP