Movea vill skapa världens mest precisa träningsarmband

Postat:
11:45 - 2014-01-09
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
11

Nike, Jawbone, Fitbit, Sony och LG är bara några av av de företag som satsat på armband som bärs dygnet runt och mäter vår motion. Men hur korrekt information om vår träning tillhandahåller egentligen dessa produkter? Movea har tillkännagivit ambitionen att skapa ”världens mest precisa” träningsarmband.

Företaget har specialiserat sig på mjukvara som just kartlägger rörelser. Nu har de inlett ett samarbete med Texas Instruments och designstudion Xm-Squared för att bygga en serie träningsarmband som heter G-Series.

Armbanden kan hålla reda på antal steg, brända kalorier och tillryggalagd distans. Utöver den standardinformationen ska Moveas produkt även kunna känna av ifall användaren sitter, står, går eller springer. Analys av sömn och dess cykler tillhandahålls.

Enligt Movea är uppgifterna mer exakta än från någon annan konkurrent. Företaget menar att armbandet har en felnivå på blott 1,7 % för stegräkning, jämfört med 6,3 % eller högre för konkurrensen (som inte nämns vid namn). Sömnanalysen är enligt Movea i nivå med den som erhålls på sjukhus. G-Series är fortfarande i prototypstadiet men förväntas landa på marknaden senare i år.