Mozilla släpper Firefox Mobile 4 Beta 4 – optimerad prestanda

Postat:
05:12 - 2011-02-02
Skribent:
| Manny B
Kommentarer:
34

Mozilla släppte under gårdagen i all tysthet Firefox Mobile 4 Beta 4 och bland nyheterna ser vi… tja, inte så mycket. Mozilla har mest fokuserat på att optimera prestandan och användbarheten och efter en kortare utvärdering så vill vi nog påstå att de har lyckats ganska bra med detta.

Vi har bland annat vid javascript-test via Sunspider kunnat mäta upp prestanda som är cirka 12-13% bättre än Firefox Mobile 4 Beta 3, och även uppstarttiden har kapats kraftigt och är nu nere på dryga tre sekunder på vår Desire HD. Detta låter kanske inte så imponerande, men Beta 3 behövde närmare dubbelt så lång tid på sig så Mozilla har onekligen optimerat koden en hel del.

Noterbart snabbare är även navigering och skrollning på webbsidor, även om vi fortfarande stör oss rejält på ”schackmönstret” som uppstår då man skrollar lite för snabbt. Detta må resultera i lägre processor- och minnesbelastning, men det gör samtidigt att vi nästan drar oss för att använda webbläsaren överhuvudtaget.

Ni finner appen på Android Market genom att söka på firefox eller genom att använda QR-koden här till höger. Ni skannar antingen in koden med er telefons kamera och appen Barcode Scanner eller, om ni läser detta på er androidtelefon, så klickar ni helt sonika på QR-koden en gång.
 
 

Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:


Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu: