Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Musikproduktionsappen Music Sketchpad finns nu i Market

Postat:
13:52 - 2011-03-17
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Alla som är intresserade av att skapa loop-baserad musik kommer förmodligen att uppskatta Music Sketchpad, som är en ny app i Market. Applikationen visar ett nät vilket utvecklaren kallar för en ”scen”, och den scenen består av 16 stycken rutor med multitouchstöd. Rutorna representerar olika instrument, och när man trycker på en ruta aktiveras det ljudet i loopen.

Genom att långtrycka på rutorna kan man ställa in volymen för de respektive instrumenten, och det går även att redigera taktslag och frasering för varje enskilt instrument. För att ändra de förinställda ljuden kan man helt enkelt ladda en ny ”scen”, vilket alltså är en uppsättning samplingar. Detaljer som BPM (”beats per minute”) går naturligtvis också att konfigurera, och enligt utvecklaren mikrosonic stödjer appen samplingar i WAV-formatet upp till 24bits och 96kHz.

Om man lägger ner lite tid tycks det gå att skapa rätt intressanta loopar med Music Sketchpad. Utvecklaren hade sedan tidigare appen RD3 – Groovebox i Market, vilket är ett liknande verktyg, och loopar skapade i det programmet kan importeras till Music Sketchpad. Ens egna scener går att spara, och låtarna man gjort kan exporteras till WAV-filer.

Music Sketchpad känns initialt som en gedigen och förhållandevis professionell musikapplikation med tanke på att den är gjord för mobiler, och den har ett snyggt gränssnitt. Det finns en demoversion i Market som dock inte har någon sparfunktion, och hela Music Sketchpad går att köpa för 31kr. Är det några av er läsare som tycker att det här programmet verkar intressant, och kan ni kanske tipsa om liknande musikappar i Market?

httpvh://www.youtube.com/watch?v=LCkxc23eg5U

 

Genom EuroDroid

 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 2X på Prisjakt just nu:

 

Mest kommenterat

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Google kommer få kontinuerlig skrollning på mobiler
 4. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets
 5. Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord
 6. Apple har presenterat tredje generationens AirPods

Mest läst

 1. Hur ofta laddar du mobilen?
 2. Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro
 3. Konceptbilder på Samsung Galaxy S22 Ultra
 4. Sony tillkännager ny produkt 26 oktober
 5. Nya pressbilder på Pixel 6 visar hur mycket kamerorna sticker ut
 6. Qualcomm ogillar att Google skapat egen systemkrets

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur ofta laddar du i regel mobilen?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om