Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Musiktelefonen Marshall London får butikspremiär i Sverige

Postat:
01:40 - 2015-08-21
Skribent:
Eric N
Kommentarer:
Den musikorienterade telefonen ”London” från brittiska Marshall som är mest kända för sina ikoniska gitarrförstärkare får idag världspremiär i Sverige. Telefonen finns endast att köpa i Telias fysiska butiker eller webbshop. Utan abonnemang kostar Marshall London för närvarande 4999 kr.
Telia arrangerar även ett lanseringsevent på kvällen tillsammans med Marshall där bland annat In Flames, Slash, Glen Matlock, Teddybears, and Graveyard kommer att spela. De första 50 kunderna som köper en Marshall London via butiken i Stockholms på Kungsgatan 36 kommer vardera att erhålla två stycken biljetter till kvällsspelningen.

Schemat för butiken där lanseringen äger rum ser ut enligt nedan:
10:00 – Telia-butiken på Kungsgatan 36 öppnar
14:00 – In Flames signerar skivor
15:00 – Graveyard spelar
16:30 – Glen Matlock with Imperial State Electric spelar
19:00 – Telia-butiken stänger

Till skillnad från många andra smartphones har Marshall London två stycken hörlursutgångar med möjlighet att justera ljudnivån för respektive uttag, så att två personer kan lyssna på musik samtidigt. I stället för volymknappar har telefonen ett hjul för att reglera ljudnivån som går att justera i 32 steg.

Ljuddelen bygger på ett chipp från Cirrus Logic WM8281 med stöd för högupplöst ljuduppspelning. För trådlös lyssning stöds också Bluetooth aptX. M-knappen i toppen öppnar telefonens musikläga där bland annat en global fembands-equalizer är åtkomlig. I kartongen följer ett par Marshall Mode-hörlurar med.

Telefonen har en 4,7 tum stor 720-upplöst IPS LCD-skärm vilket ger förhållandevis låga 312 PPI, 2GB RAM (LPDDR3), 16GB lagring, minneskortsplats, nano-SIM, ett löstagbart 2500mAh-batteri, Qualcomm Snapdragon 410 (64-bit, Cortex [email protected],2GHz, Adreno 306), en 8MP-kamera, samt en främre 2MP-kamera. 

Konstruktionen mäter 149,4 x 74,7 x 9,8 millimeter och väger 145 gram. Mjukvaran bygger på Android 5.0/Lollipop och är i stort sett orörd med undantag för den utökade ljudfunktionaliteten.

I Swedroids forum har ett par medlemmar lämnat en första rapport kring hur de upplever telefonen. Har några fler av er läsare provat på London? Vad är i sådana fall ert intryck?

[Marshall London hos Telia]
[Marshall London produktsida]

Mest kommenterat

 1. Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?
 2. EU anser att Apple bryter mot konkurrenslagstiftningen
 3. Strömningstjänsten Paramount+ nu allmänt tillgänglig
 4. Andra generationens Nest Hub börjar säljas i Sverige
 5. Spotify tillkännager ny design för användares bibliotek
 6. Asus Zenfone 8 är IP68-klassad

Mest läst

 1. Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?
 2. Strömningstjänsten Paramount+ nu allmänt tillgänglig
 3. EU anser att Apple bryter mot konkurrenslagstiftningen
 4. Google och Samsung skickar ut maj-uppdateringen
 5. OnePlus 6 och 6T får inte Android 11 förrän i höst
 6. Vivaldi för Android kan nu blockera cookie-meddelanden

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket är du beredd att betala för en telefon idag?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Allt om

Sweclockers RSS

Senaste nyheterna om